1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie internetu przez modem do xbox'a 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Buri, Październik 9, 2013.

  1. Buri

    Buri Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Aktualnie nie posiadam rutera, a chcialbym podłączyć internet do xbox'a. Podłączam kabel internetowy do x'a, oraz wykonuje test połączenia. Test jest negatywny, kończy się na łączeniu do sieci. Internet posiadam z dialogu. I teraz pytanie. Da się w taki sposób podłączyć internet i skonfigurować by ten w końcu po bezpośrednim podłączeniu zaczął działać? Szperałem w googlach przez dwa dni, lecz nic mi nie pomogło.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. konto_myszki_miki

    konto_myszki_miki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jakie jest to łącze z dialogu?? Masz do tego jakiś modem/ router/ switch?? Jeśli tak to podaj model tego sprzętu sieciowego. Jeszcze podaj która to jest wersja Xa.
     
  4. Buri

    Buri Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A komputer jak masz podłączony? po wi-fi? Może wystarczy zresetować modem?
     
  6. Buri

    Buri Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napiszę jeszcze raz. Chcę podłączyć xbox'a do internetu poprzez modem ASMAX AR801MP. Lecz podczas testu łącza wyskakuje błąd - konflikt adresów ip.
    Niżej przedstawiam obrazek, w jaki sposób x jest podłączony do internetu.
    [​IMG]
    Nie posiadam rutera.
     
  7. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Kolego wykonaj restart modemu po przez wyciagnieciie zasilacza z pradu

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  8. Buri

    Buri Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nadal nie działa :/ Odczekałem 1 minute, oraz ponownie podłączyłem zasilacz i nadal ten sam problem.
     
  9. Buri

    Buri Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem rozwiązany.
     
Wczytywanie...

Poleć forum