1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie internetu przez modem!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez daniel14, Kwiecień 10, 2010.

  1. daniel14

    daniel14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jak podłączyć xboxa do modemu żeby działał net bo gdy podłączam normalnie pisze że nie można uzyskać IP !! i jeszcze jedna sprawa gdyby mi ktoś dał kod do triala xbox live gdy już uporam się z podłączeniem neta byłbym bardzo wdzięczny. POMOCY!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Baldek

    Baldek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-g
    Pod pierwsze pytanie sam się podpinam, bo też mam z tym problem, a co do prośby, to jeżeli kupiłeś konsolę nową, w sklepie to masz jeden miesiąc darmowego GOLD.
    (generalnie to są trzy miesciące - po jeden miesiąc na konto)
     
  4. Namito33Pl

    Namito33Pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    Z tego co mi wiadomo to jeśli masz modem USB to nie podłączysz go do Xbox-a. Jedynym rozwiązaniem jest :

    1. Podłączyć konsole do kompa i przez niego dostarczać internet .

    2 . kupić ruter i cieszyc się gra live .
     
  5. daniel14

    daniel14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie, w modemie mam miejsce na kabel ethernet, komp normalnie mi się łączy tym kablem ale xbox nie może uzyskać adresu
     
  6. Baldek

    Baldek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-g
    daniel14 - mam nadzieję, że się nie obrazisz jak podepnę się do Twojego tematu:)

    Załóżmy, że mam modem (kablówka) podłączony do kompa. W komputerze wszystko śmiga.
    Wyłączam komputer, odpinam kabel ethernet z modemu (po czym gdzieś sobie leży na ziemi :DD). Biorę kabel ethernet, który miałem w zestawie z konsolą. Jeden koniec podpinam do konsoli a drugi do modemu. I teraz pytanie - dlaczego nie mogę się połączyć z LIVE ? Jakieś "sygnały" niby są, ale ciągle nie może znaleść...
     
  7. daniel14

    daniel14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja właśnie to samo, nie może uzyskać adresu IP
     
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    A to dlatego że w kablówkach masz stały IP czyl jak chcesz podłączyć nowe urządzenie ( czy to inny PC czy konsola ) muszisz podać operatorowi numer MAC tego urządzenia i poprosić o aktywację ( czy jakoś tak ) . Rozwiązaniem może być zmiana MAC adresu w konsoli na taki sam jak jest w kompie lub połączenie konsoli za pośrednictwem PC do neta .
     
  9. daniel14

    daniel14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak zmienić w konsoli MAC ?
     
  10. Baldek

    Baldek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-g
    Hmm. Pod modemem mam naklejkę : Jest model, serial i właśnie MAC. Naprzeciwko MAC mam jakiś kod. Mam go wpisać w konsoli ? Jeśli tak, to jak to zrobić?
     
  11. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    xbox360>ustawienia systemu>ustawienia sieci>skonfiguruj siec>ustawienia dodatkowe>alternatywny adres mac
     
  12. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    o ludzie ludzie, widze że coś z tego będzie, bo też kiedyś z tym miałem problem i nie dałem rady, dałem sobie spokój i powiedziałem: kiedyś przed wakacjami odłożę kasę i kupie sobie routera, bo tak to nie da rady... Jak wy dacie rade z tym Mac'iem do piszcie tutaj, przyda mi się to :D
     
  13. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    nie z modemu . Musisz zmienic MAC adres w konsoli na taki sam jaki masz w PC . Lub połączyć się do neta za pośrednictwem PC .
     
  14. Baldek

    Baldek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-g
    Hmm, ok. Spróbuję tak jak mówisz. Rozumiem, że adresy IP, te bramki domyślne itp , też mają być takie same jak w PC ?
    //EDIT :
    A mógłbyś mi jeszcze powiedzieć gdzie znajdę MAC z PC ? Bo nie mogę tego znaleść -,-
     
  15. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Zmieniasz tylko MAC nic innego ! MAC w kompie masz : panel sterowania-połączenia sieciowe-i sprawdzasz jaki masz MAC w swoim połączeniu
     
  16. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    uruchom>CMD>ipconfig /all i szukasz "adres fizyczny" karty sieciowej z której "ciągniesz" internet
     
  17. daniel14

    daniel14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ok dzięki już wiem ocb , kiedyś jak chciałem neta podłączyć do laptopa to ustawiałem mac taki jak w moim PC
     
  18. Baldek

    Baldek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-g
    Bardzo dziękuję Wam za pomoc. Zaraz sprawdzę czy działa ;)
     
  19. daniel14

    daniel14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podarowałby mi ktoś na PW triala XBL 48h chciałem wypróbować internet
     
  20. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Przecież w konsoli możesz założyć 3 darmowe konta GOLD po 1 miesiąc za free każde więc powinieneś mieć 3 miesiące darmowego grania na XBL .
     
  21. daniel14

    daniel14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak to zrobić żeby wykorzystać tego GOLD'a
     
Wczytywanie...

Poleć forum