1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie internetu.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez razor7, Październik 18, 2010.

  1. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Witam mam router TP-Link TD8816, podłączam go do gniazdka telefonicznego oraz do Xboxa. Gdy daję na test połączenia wyskakuje mi błąd: "Router lub modem może nie przypisywać automatycznie adresu IP". Szukałem w tematach, ale nie ma odpowiedzi, albo są linki do onlinecenter i obszernego poradnika, który nic nie daje. Hasło i login wpisany poprawnie. Po wpisaniu adresu ip, mac oraz dns dalej ten błąd.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    sprawdź w routerze czy masz właczoną opcję DHCP. wtedy router automatycznie przydzieli Ci IP do konsoli. Chyba że w umowie z providerem masz zapisane że tylko 1 komp może chodzić i dostawca nie przydzieli ci więcej IP. próbowałeś podłaczać inne urządzenia np. telefon?
     
  4. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak jest to podłączone:
    [​IMG]
    Więc będę musiał zadzwonić do Netii i spytać ile IP mam przydzielone? Tak przy okazji czy ten router w ogóle nadaje się do takich operacji?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zawsze możesz rozdzielić, ip wew nie ma nic wspólnego z zew ip. Nie masz po co dzownić bo nic ci nie powiedzą. W swoim routerze masz wyłączone dhcp, włącz je w konsoli także wszystko na automatyczne. Druga droga to adresy na sztywno w konsoli i routerze na Xo jest tutek w dziale online.
     
  6. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Sprawdzałem i Server DHCP mam na Enabled. Więc nie wiem co jest przyczyną. Można link lub nazwę tematu do tego tutoriala? Bo nie mogę znaleźć. A i jaki ma być typ połączenia? PPPoE LLC czy PPPoE VC-Mux? Nie wiem czy to coś podpowie, ale gdy wyskoczył mi błąd (ten żeby włączyć/wyłączyć router na 30s) i z niego wyszedłem, wyskoczył ponownie, a gdy wcisnąłem "Krok wykonany", pojawił się błąd "Router lub modem może nie przypisywać automatycznie adresu IP".

    Firewall mam na enabled
    Nie wiem co to dokładnie jest, ale Multicast mam disabled.
    SPI też.

    To też może się przydać:
    [​IMG]

    Po włączeniu routingu ip wyskakuje błąd: "Połączenie z urządzeniem sieciowym za pomocą statycznego IP jest nie możliwe"
     
  7. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Odświeżę:
    Błędem może jest to, że Encapsulation miałem ustawione na Bridge Mode, a nie PPPoA/PPPoE.
    Trzeba tu coś ustawiać?

    [​IMG]
     
  8. andiko

    andiko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    post, ktory nie wnosi nic do tematu
     
  9. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak masz racje. Twój post nie wnosi nic do tematu.
     
  10. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Może raport stany błędów coś pomoże:

    W: 0000-000B
    X: C000-4003
    Y: 0000-0000
    Z: 0000-0000
    ID: FFFF-FFFF
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Po podłaczneiu routera do pc masz internet? jesli nie to znaczy ze router nie skonfigurowany pppoa wpisz hasło login od operatora
     
  12. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    O to chodzi, że na PC działa normalnie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum