1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

podłączenie internetu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dawiddb9, Czerwiec 19, 2011.

  1. dawiddb9

    dawiddb9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam radiówkę i chciałbym się podłączyć do neta. Antena jest podpięta do kompa złączem RP SMA (chyba tak się to nazywa, chodzi mi o taką zakręcaną). Jak to zrobić dodam że mam drugą kartę sieciowa z wejściem na skrętkę.
    Kolega mówił mi że wystarczy kupić w takie urządzenia tzn ruter TP-Link TL-WR340G Router WiFi wysyłka NAJSZYBCIEJ (1655432431) - Aukcje internetowe Allegro i urządzenie AP TP-Link TL-WA500G Client WDS :: wysyłka 3,00zł (1655433701) - Aukcje internetowe Allegro (takie mi linki podał). Czy da się to tak podpiąć? Czy mogą być te rutery? Czy muszę zrobić coś innego? Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    coś ci kolega źle doradził, bo pod żaden z tych routerów nie da się podłączyć internetu radiowego... Jak masz wolne RJ-45 w kompie, to kup kabel skrętkę za kilka złoty i udostępnij połączenie sieciowe.
     
  4. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W podpisie mam linka do własnego tutka jak udostępnić neta za pomocą kabla.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak sie nie da jak sie da, pierwszy to router z funkcja AP client, a drugi to typowy AP ale tylko ten drugi ma możliwość podpięcia zewnętrznej anteny, ten pierwszy ma wbudowana
     
  6. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
  8. dawiddb9

    dawiddb9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
  10. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa

    Muszę przyznać się do błędu :) myślałem, że anteny, która odpowiada za rozsyłanie sygnału nie da się odłączyć i w zamian podłączyć tej od dostawcy internetu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum