1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie Konsoli do Internetu kablem Ethernet

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez 15maroslaw15, Maj 12, 2011.

  1. 15maroslaw15

    15maroslaw15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam pewien problem szukałem na forum ale ludzie robią tu straszny bajzel i ciężko coś znaleść więc postanowiłęm napisać nowy temat więc do rzeczy.

    Kupiłem w niedziele konsole i chciałem ją podłączyć do internetu i posciągać jakieś dema ponieważ nie miałęm jeszcze gier. Po podłączeniu kabla od komputera do konsoli zauważyłęm że nie zapala się ta żółta lampeczka co się świeci jak kabel jest w komputerze. Następnie wybrałem polączenie ethernet wybrałem opcje skanowania skanowało skanowało i **** nie działą więc dałęm ustawienia ip maski serwera dns i to wszystko co mam w komputerze wpisane przepisałęm do ustawień ręcznych i dalej nie działa. Nie wiem co mam zrobić a chciałbym zobaczyć jakieś gry które da się kupić dodam że mam konsole slim a w pobliżu mnie nikt nie ma routera ja też nie mam i połączenie wifi odpada. Z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kipomek

    Kipomek Banned

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    O tam OOOO ->
    Kup router... wydaje mi sie ze to nie jest az tak wielki wydatek..
    zalezy tez od Twojego dostawcy internetowego..
     
  4. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    Kabel od kompa wychodzi ze ściany czy z routera czy switcha? może masz kabel krosowany :)
     
  5. 15maroslaw15

    15maroslaw15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bke

    Wydaje mi się że to switch ponieważ internet mam radiówke idzie od anteny co mam na dachu kabel do domu w domu jest taki zasilacz włączony do prądu i do niego wchodzi końcówka od anteny i jednocześnie jest wpięty drugi kawałek kabla który ma 2 takie same końcówki te na zatrzask i idzie do komputera w tym przypadku do x-boxa
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Masz filtrowanie po mac adresie musial bys sklonowac mac adres karty sieciowej z kompa i wpisac go do konsoli
     
  7. 15maroslaw15

    15maroslaw15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ble

    A tak po normalnemu krok po kroku możesz wytłumaczyć ?
     
  8. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Zapytaj się dostawcy czy nie masz ograniczenia do jednego stanowiska jeśli masz to poproś o podniesienie do 2 stanowisk, jeśli się nie zgodzi to zwykły router i wiadomości nie wystarczą.

    wejdź w uruchom wpisz cmd i wpisz tam ipconfig i napisz jaką maskę podsieci ci tam wyświetla

    P.s switch to nie jest na 100% co najwyżej router podaj nazwę modelu to będzie też łatwiej.
     
  9. 15maroslaw15

    15maroslaw15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak wpisuje ipconfig i wyświetla się odrazu i znika nie zdążam nawet odczytać co tam pisze ale jak wchodze w miejsce sieciowe i połączenie to pisze Maska Podsieci 255.255.255.0
     
  10. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    dlatego najpierw wpisz cmd a potem ipconfig bo z miejsca sieciowego masz niby ok ale jeszcze dostawca mógł ograniczyć, i napisz co to za cudo masz do którego podłączasz tą antenę.
     
  11. 15maroslaw15

    15maroslaw15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us



    Te PoE DC adapter nazywa się to co mam w gniazdku z prądem i tak kabel idzie od anteny przed domem i wpina się do tego i drugi kabel wychodzi obok i idzie do komputera a jak go wypne to podłączam x boxa kabel ten idzie normalnie do zintegrowanej karty sieciowej w komputerze /xboxie
     
  12. smrodek11

    smrodek11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    275
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Klikasz prawym na połączeniu na kompie (te którym łączysz się z netem) przechodzisz do Udostępnianie, wybierasz Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się z netem przez połączenie internetowe tego komputera, i ewentualnie niżej wybierasz połączenie lokalne, jak nie ma to klikasz po prostu ok. Od teraz masz neta w ixie ..
     
  13. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Albo to powinno ci pomóc bo z tego co widzę te masz PPPOE a standardowo jest PPPOA

    Aby skonfigurować ustawienia PPPoE na konsoli Xbox 360, wykonaj następujące kroki:
    1. Przejdź do obszaru System na pulpicie nawigacyjnym konsoli Xbox.
    2. Wybierz obszar Network Settings (Ustawienia sieciowe).
    3. Wybierz polecenie Edit Settings (Edytuj ustawienia).
    4. Na karcie Additional Settings (Ustawienia dodatkowe) wybierz opcję PPPoE Settings (Ustawienia PPPoE).
    5. Za pomocą klawiatury ekranowej wprowadź otrzymane od usługodawcy internetowego informacje dotyczące ustawień PPPoE.
    6. Wybierz opcję Done (Gotowe).
    7. Po pojawieniu się odpowiedniego monitu wybierz opcję Apply and Test (Zastosuj i przetestuj).
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Przecież to zwykle oznaczenia z zasilacza, spojrzyj dokładnie co za skrzynke masz

    Standardowo ?
    Tylko nie mow ze wywnioskowałeś to z oznaczen zasilacza ktore kolega podal
    Poczytaj sobie różnice miedzy PPPoE, a PPPoA
     
  15. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Nie wywnioskowałem to z doświadczenia że dużo dostawców internetu radiowego stosuje PPPoE a standardowo chodziło mi że xbox 360 standardowo ma ustawione PPPoA.
     
  16. 15maroslaw15

    15maroslaw15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powiedzcie mi tylko gdzie znaleść te informaje PPPoE żeby to tam wpisać na umowie internetowej nigdzie nic takiego nie ma mam tam zadzwonić do nich i o coś zapytać czy jak.
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak tylko gdzie wyczytales ze autor tematu wpisuje login i haslo ?
    On najprawdopodobniej ma filtrowanie po mac adresie i na tej podstawie serwer DHCP daje mu ustawienia sieci
     
  18. 15maroslaw15

    15maroslaw15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak czy siak tylko on się postarał i elegancko wytłumaczył krok po kroku jak mam jakieś filtrowanie mac adresu to też mi opisz dokładnie jak to zrobić bo jestem w tym zielony a chce pograć. Dziękuje
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak wytlumaczyl ale tobie to nic nie da
    W wierszu polecen wpisz ipconfig /all i znajdz w karcie enthernetowej pozycje adres fizyczny to jest mac adres przepisz go sobie do konsoli, w konsoli wpisuje sie go w ustawieniach systemu/ustawienia sieciowe/siec przewodowa/skonfiguruj siec/ustawienia dodatkowe/alternatywny adres mac
     
  20. 15maroslaw15

    15maroslaw15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A powiedzcie mi jeszcze dlaczego kabel od internetu jak wepne do kompa to świeci się na żółto końcówka a jak wepne do x boxa to się nie świeci ?
     
  21. 15maroslaw15

    15maroslaw15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odswieżam po zmienieniu adresu mac dalej nie działa a kabel nie świeci
     
Wczytywanie...

Poleć forum