1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie konsoli do internetu - trochę bardziej skomplikowane

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wojdi, Listopad 23, 2013.

  1. wojdi

    wojdi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć!
    Posiadam konsolę, jednak jest to model, który nie ma wifi, no to wiadomo, że trzeba podłączyć kabelek i po sprawie, problem jednak tkwi w tym, że router jest piętro niżej i jakoś nie widzi mi się ciągnąć kabel po całym domu. Mógłbym przenieść router na swoje piętro, tylko, że wtedy 2 piętra niżej nie ma zasięgu. Moje pytanie brzmi, czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Słyszałem o Access pointach, ale niestety nie wiem za bardzo jak to działa. Jak możecie to wytłumaczcie. Będę wdzięczny.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    bylo juz na forum o takich problemach i wystarczy poszukac... kupujesz albo router z funkcja acces pointa ktory lapie internet po wifi i potem po kablu przekazuje do xboxa albo kupujesz oryginalny adapter WIFI Microsoftu i podlaczasz internet do konsoli przez wifi
     
    1 osoba to lubi.
  4. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Poszukaj sobie na allegro jakiegoś używane access pointa
    Access point - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    można kupić w dobrej cenie. Później konfigurujesz żeby łączył się z twoim routerem i dalej przekazywał sygnał przez kabel do konsoli. Konfiguracja nie jest jakoś mocno skomplikowana. Obecnie mam takie połączenie zrealizowane w swoim domu. Router do D-Link, ap to Ovislink - spisuje się to bez kłopotu. Jak będziesz potrzebował to służę pomocą w konfiguracji.
     
Wczytywanie...

Poleć forum