1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie konsoli do internetu za pomocą RJ45

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Facepalm, Luty 19, 2011.

  1. Facepalm

    Facepalm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Witam jestem w sieci osiedlowej nie posiadam routera,kabel od internetu (RJ45) idzie bezpośrednio do mojego laptopa.Czy jest możliwość podpięcia tym kablem konsoli do internetu?Albo jakimś sposobem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. termit92

    termit92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Oczywiście, że tak. Ten kabel RJ45 wpinasz do xboxa 360 i live powinien śmigać, o ile konfiguracja będzie dobra
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jest wiele posobow, albo kupujesz router, albo switch (w tym przypadku mac adres konsoli musi znac dostawca osiedlowy), lub udostepniasz polaczenie wifi dla kosnoli o ile posiada ona wifi

    Nie bedzie smigac bo na 99% jest filtrowanie po MAC adresie, musi go sklonowac z karty sieciowej lapka do xbox'a ale w tym momencie bedzie mial neta albo na lapku albo na xboxie
     
  5. Facepalm

    Facepalm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków

    Kolego a pomógłbyś mi z konfiguracją? Co muszę zrobić?Bardzo dziękuje za odp
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Musisz sklonowac mac adres inaczej nie bedziesz mial polaczenia z siecia
     
  7. kamykle

    kamykle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokladnie tylko trzeba bedzie wejscia antenowego, do laptopa z RJ45 i rozdzielnik z tego kabla na ethernet i wpinasz do konsoli....A co do wifi to DSL odpada, tylko ADSL modem, bo tam masz to wejscie telefoniczne, a w zwyklym DLS`u masz tylko wejscie na wl i wyl i wejscia na kable ehthernet:) Pozdr:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum