1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie konsoli do xbox live

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Facepalm, Luty 18, 2011.

  1. Facepalm

    Facepalm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Witam a więc mam problem. Posiadam internet idący kablem bezpośrednio do mojego laptopa ,nie posiadam routera,czy jest możliwość podpięcia jakoś internetu do konsoli dzięki temu kablowi?Nie mam routera a za "wpięcie bez autoryzacji do sieci routera " dostane od operatora sieci grzywne 200 zł,a jak z nim gadałem to nie ma takiej opcji :eek::mad: Istnieje jakaś przejściówka albo coś? Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    clonujesz mac adres peceta do xboxsa ustawiasz tak samo jak w pececie i provider mysli ze podpinasz pc
     
  4. Facepalm

    Facepalm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Posiadam kabel RJ45 chciałbym przy jego pomocy podłaczyć konsole do neta,jest możliwość?

    Opiszę to bardziej
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    I po co się powtarzasz?
    Napisał kolega, kup router i po sprawie
    Nawet jak provider wykryje inny adres mac karty to wystarczy odpowiedź że masz nowy komputer i po sprawie
    I tak btw to zmień operatora.
     
  6. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    Oj zmień operatora :) Takie praktyki w dzisiejszych czasach to śmieszne.

    Dobry admin jak jest mądry i sie postara to i tak jest w stanie router wykryć... jednak to mało prawdopodobne.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Po co zakladasz drugi temat http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f...nternetu-za-pomoca-rj45-84767.html#post676781
    Myslisz ze w innym dziale ci inaczej odpowiedzą ? To jest to samo forum !!!

    Co do operatora moze sie zorientować ze jest router po TTL
     
  8. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie rozumiem , a dlaczego nie możesz po prostu wypiąć rj-45 z kompa i wpiąć do konsoli ?
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Bo tak to nie zadziala, uslugodawca filtruje siec tylko do znanych mu adresow MAC, autor musi sklonowac MAC adres z sieciowki od lapka do xboxa ale nadal bedzie mial neta tu lub tu nie bedzie mial na obu, problemem moga byc takze porty musi je przekierować usługodawca na serwerze/routerze
     
  10. Kser

    Kser Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Piska
    Stawiasz switcha byle jakiego i jedziesz
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  12. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    hmm, jesli nie masz routera, to mozesz podpiąc neta od kompa czy laptopa kablem crossowanym lub rozdzielic neta do laptopa przez switch...
    jesli chcesz wybrać to pierwszą opcję to net na x'ie bedzie dzialal tylko wtedy gdy wejdziesz na ustawienia sieciowe i zaznaczysz że chcesz udostępniać i gdy laptop bedziesz włączony...
    lepiej kub po prostu adapter wifi... lub zmien umowe czy operatora i pozyskaj router...
    pzdr
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Owszem :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum