1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie konsoli pod dźwięk 5.1

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kapsel28, Lipiec 13, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. kapsel28

    kapsel28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam mały problem z podłączenie konsoli pod kino domowe ponieważ w odtwarzaczu nie ma wyjścia optycznego .Kino domowe LG L-TH760 + LCD SAMSUNG 46" + CYFRA+ i do tego muszę dołożyć xboxa .Cyfra+ z kinem jest połączona kablem 2 x euro ,pod telewizor z cyfry idzie HDMI a z kina pod telewizor cinche bo HDMI padło.Jak mam podłączyć konsolę żeby zagrało 5.1?? Jestem zielony w te klocki wiec mam nadzieję że nie będziecie szyderczyć ze mnie. Proszę o pomoc.Jak potrzebne są jakieś dodatkowe dane odnośnie sprzętu to podam. Pozdrawiam kapsel
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    jedyne opcje to hdmi albo optyczne. cos musisz zastosować.
     
  4. kapsel28

    kapsel28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak tylko czy kabel musi być podłączony do DVD czy może iść jakoś przez LCD ?? I czy tym dodatkowym kablem do konsoli z wyjściem na 5 cinch nie da rady uzyskać dźwięku przestrzennego??
     
  5. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kupujesz audio adapter i wyprowadzasz optykiem pod amplituner a hdmi obraz pod tv
     
  6. kapsel28

    kapsel28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Możesz zapodać jakiś link do kabelka ,jaki to ma być adapter?? Z góry dziękuję kapsel
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
  8. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    jeśli w kinie ci padło HDMI a nie masz optical albo coaxial to nic nie zrobisz. ani przez euro ani przez chinche nie uzyskasz 5.1
     
  9. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jeszcze kina bez toslinka albo coaxiala to nie widziałem :D sam fakt kina domowe z supermarketu nigdy mnie nie interesowały ;)
     
  10. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    nie chodzi o kina z marketu tylko z przedziału cenowego (700-1400). te budżetowe nie mają pełnego amplitunera tylko odtwarzacz DVD z wyjściem na 5 głośników i 1 subwoofer a z tyłu zestaw wyjść a jeśli mają wejścia to umożliwiają podłączenie sprzętu typu mp3 player.
     
  11. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    To kino to straszne badziewie.Jedyne co je ratuje to to złącze hdmi.Musisz je dać do naprawy,bo inaczej nie ma sposobu abyś uzyskał dźwięk przestrzenny.
     
  12. kapsel28

    kapsel28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O czym ty mówisz straszne badziewie za prawie 2tyś ,,może masz w domu sprzęt za 10tyś to dla ciebie badziewie.Model lekko pomylony bo jest taki LG LHT 760.Ja nie narzekam na odbiór sprzętu bo spełnia moje oczekiwania. Nie pisz takich rzeczy bo ktoś ci kiedyś napisze ze masz strasznie badziewiarski sprzęt to zobaczysz gościu jak się poczujesz.I mam nadzieję że już więcej nie napiszesz bo nie o taką pomoc mi chodzi.
     
  13. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Sorry,że tak napisałem,ale poza naprawdę bajeranckim wyglądem to nic ciekawego w tym urządzeniu nie ma.I nie liczy się w tym momencie cena.Ja swoje kino domowe kupiłem bez mała 6 lat temu na wyprzedaży w Tesco za 699 zł firmy Grundig i mam w nim wszystko oprócz hdmi oczywiście.Powtórzę jeszcze raz.Napraw złącze hdmi i wtedy będziesz się mógł cieszyć pełnią przestrzennego dźwięku z Xboxa.Nie ma tam u Ciebie jakiegoś serwisu.A może ten sprzęt masz jeszcze na gwarancji i w jej ramach można by go naprawić.Jeszcze raz przepraszam.Nie chciałem Cię urazić.
     
  14. kapsel28

    kapsel28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Szukałem w necie jakiegoś zdjęcia z tylnym panelem tego odtwarzacza ale nie mogę namierzyć za to znalazłem coś takiego Kino domowe LG LH-T760IA - opis, informacje, dane techniczne produktu i okazuje się że ma wejście optyczne . Teraz jestem po za krajem ale jak wrócę do polski to zaraz to dokładnie sprawdzę. Mam nadzieję ze jest tak jak w tym opisie z linku.Pozdrawiam
     
  15. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    To ty to kino masz czy zamierzasz dopiero kupić,bo z pierwszego postu zrozumiałem,że masz ?
     
  16. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie dał bym za takie kino 2000zł . wolał bym jakąś yamahe, onkyo albo denona kupić na wyprzedaży. No niestety ale jak masz zbombane hdmi to możesz pomarzyć o dźwięku 5.1 bo nie ma ono żadnego wejścia optycznego.

    No cóż tak to jest jak się kupuje plastikowe kino domowę - bo ładne :D
     
  17. marcincs

    marcincs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    W kinie nie ma wyjscia AUDIO??
    Ja mam zestaw Samsunga od 4 lat i mam wlasnie w ten sposob podloczone tj:
    Wyjscie audio w kinie z wejsciem audio w telewizorze.Na kinie ustawiony tryb AUX i wszystko smiga.
     
  18. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    http://xboxforum.pl/sprzet-f27/kino-5-1-[poradnik]-79724.html
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum