1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

podłączenie konsoli z RGH do neta.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez orxech, Luty 16, 2014.

  1. orxech

    orxech Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Witam mam konsole z RGH. przerabiałem 3 dni temu. Nie wiem i boje sie podpiąć konsole do neta ale chciałbym mieć covery płyt, grać przez sieć w gry ( czytałem że można ale nie znalazłem jak)

    1) jak podpiąć slima do kompa przez FTP ?

    2) Mam na dysku zewnętrznym gry i chciałbym mieć ich okładki a nie odpalac je poprzez menadzer plików.
    - ja z tym problemu nie mam ale dzieci już tego nie umieją włączyć.

    3) kilka słów lub linków do tego jak można grać przez sieć na RGH ? Bo wiem że przez XBL odpada a podójnego nandu nie bede robił.


    Dysk zewnetrzny 500gb , wewnetrzny 10gb
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. orxech

    orxech Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    ścieżke ustawiłem ale nie umiem ustawić statycznego IP.

    MAm live boxa i jak wchoidze w panel zarzadzania to nie wykrywa mi konsoli na wi- fi
     
  5. CanciaR

    CanciaR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2014
    Posty:
    57
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak chcesz to mogę podać ci jak ustawić sieć FTP kablem ethernet bezpośrednio pc-konsola bez routera.
     
  6. orxech

    orxech Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    No właśnie mnie interesuje poprzez wi fi bo mam bardzo daleko konsole od routera.

    A zacznijmy od tego ze na konsoli nigdzie nie umiem znaleźć IP. Przez przeróbka było prosto kliknąłem by wyszukano sieć, wpisywalem hasło i juz bylem podłączony do sieci. A teraz?


    Możesz podać ten sposób. Kabel Ethernet mam i laptopa tez. Tylko czy jak juz się podłączy mogę bezpiecznie serwować po sieci? Z pozycji konsoli ilub laptopa?
     
  7. orxech

    orxech Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    polaczyłem się. Nie wiedziałem że przez orginalny system konsoli moge sie polaczyc,

    Zaktualizowałem okładki ale nie wszystkie mi się zaktualizowały. Co moge na to poradzic ??
     
  8. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
  9. orxech

    orxech Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Ok wszystko mam
     
Wczytywanie...

Poleć forum