1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

podłączenie konsolki Xbox 360 E

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gregoriuss, Luty 24, 2014.

  1. gregoriuss

    gregoriuss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, chciałbym się zwrócić z pytaniem do forumowiczów o pomoc, gdyż zakupiłem konsolke z serii "E" czyli można powiedzieć najnowsze wydanie starej 360-tki, i mam problem z podłączeniem dźwięku z moim z-5500, mianowicie jak miałem starego slima to podłączałem sobie dźwięk przez kabel optyczny i byłem bardzo happy, a w tej konsolce chyba pocieli koszty i takowego wyjścia nie ma jak w slimie, jest natomiast wyjście mini jack przez które można podłączyć stare monitory CRC itp...w którym leci obraz i dźwięk jednocześnie, chciałbym aby po podłączeniu mój zestaw z-5500 widział to tak jak w slimie czyli dźwięk w DD5.1 Gdzieś znalazłem taki kabelek który z jednej strony jest zakończony mini jack-Coaxial foto poniżej, czy ktoś z was spotkał się z takim podłączeniem, bo nie jestem pewien czy to wszystko będzie hulać tak jak chce...?? :)
    I przy okazji jeszcze jedno pytanie, bo zaobserwowałem takie dziwne cuś, że kiedy wyłączam konsolkę z pada, tzn. master button-wyłącz konsole, to przycisk główny na konsoli zaświeci się dwa razy po obrębie i to oczko w środku będzie pulsować tak co 5s, WTF?? słychać tylko cooler i cały czas chodzi.

    tutaj foto tego kabelka o którym pisałem wyżej...
    Run Away Brainz: Audio: Creative X-Fi S/PDIF FlexiJack,Toslink and Coax Digital output adaptors
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ze stereo nie zrobisz 5.1. Podpacz konsole do tv przez hdmi a z tv do głośników optykiem. Jesli twoj tv nie ma optycznego to nie uzyskacz 5.1. Drugi problem rozwiazesz wylaczajac w opcjach konsoli pobieranie w tle

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  4. gregoriuss

    gregoriuss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no właśnie wiem że z stereo nie zrobie DD, ale jest podobno opcja żeby kupic takowy przewód który podałem wyżej, to jest mini jack-coaxial, to również przewód cyfrowy,tzn. spokojnie można nim podłączyć dvd,bluray, czi inne takie...można wtedy spokojnie słuchać w DD, albo DTS. tylko pytanie czy to zagra, drugi problem, pobieranie w tle wyłączone i dalej tak samo jak opisałem...:)
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To napisze inaczej czego bys tam nie podlaczyl to i tak uzyskasz tylko stereo co najwyzej z 5 głośników; ) tani budzet to tylko to xo ja napisałem wyzej.

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  6. gregoriuss

    gregoriuss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to się trochę mija z celem, bo jeśli gry były,są i będą robione w 5.1 to musi być możliwość bezpośredniego podpięcia z konsoli do ampli, czy jak w moim przypadku do logitech'a, fakt jest jeden, w tym przypadku mowa o gigantycznym cięciu budżetu, ale musi być możliwość podłączenia bezpośrednio, MS nie może liczyć na to że użytkownik będzie tak kombinował tylko po to żeby to podpiąć jak należy...przyznam że wkurzająca sprawa...:/
     
  7. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Zacznijmy od tego że amplituner bierze 5.1 z hdmi. Te logitechy to głośniki do kompa więc nie licz że zrobisz z nimi wszystko.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. gregoriuss

    gregoriuss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiesz, do tej pory wystarczały mi do wszystkiego, to naprawdę irytujące że nie ma konkretnego rozwiązania mojego problemu, trzeba było pozostać przy normalnym slimie i było by spoko, znalazłem kolejny dziwny aspekt sprawy, a mianowicie w ustawieniach dźwięku w konsoli jest normalnie wyjście DD 5.1 i WMA PRO czy jakoś tak, i znalazłem taki filmik...
    How to set up your headset with the new Xbox 360 E - YouTube
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ale wszystko jest normalnie, podlaczasz hdmi lub optykiem z tv...

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
Wczytywanie...

Poleć forum