1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie monitora do xbox 360 slim HDMI-VGA

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gorcek, Luty 3, 2014.

  1. Gorcek

    Gorcek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kąty
    Witam, na początku chciałem się przywitać ze wszystkimi użytkownikami tego forum. Następnie chciałem zadać kilka pytań. Otóż planuje kupić xboxa 360 slim (przerobiony LT 3.0). Chciałbym grać na monitorze ASUS VW193D-B ( z tego co wiem to chyba tylko wejście VGA), i tutaj mam kilka wątpliwości. Czy do tego będę musiał zakupić takie oto rzeczy:
    http://http://allegro.pl/kabel-vga-hdmi-2-m-gold-full-hd-d-sub-laptop-tv-i3910259481.html
    http://http://allegro.pl/adapter-konwerter-z-hdmi-do-vga-z-audio-kabel-i3857195394.html

    Z góry dzięki za pomoc i porady

    Pozdrawiam
    Gorcek :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TalareK

    TalareK Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    142
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lębork
    Nie jest to oryginalna przejściówka. Kabel vga najlepiej do xboxa brać oryginalny od microsoftu, jakość jest bardzo dobra. Pozdrawiam :)

    Podpinasz wtedy pod wyjście av w xboxie i do monitora wejście vga. Jak chcesz na hdmi to kup monitor z dvi. Wtedy hdmi w xboxie i do monitora z przejściówką hdmi>dvi. Vga i dvi nie przepuszcają dźwięku. Potrzebujesz kabel av i bierzesz białą i czerwoną chincze i musisz wpiąć ją w przejściówke na mini jacka i do głośnika podłączyć.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Gorcek

    Gorcek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kąty
    A co z tym konwerterem z HDMI do VGA?
     
  5. TalareK

    TalareK Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    142
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lębork
    Ostatnio był temat. Było napisane, że to bzdura, ale jak chcesz zaryzykuj.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  6. Gorcek

    Gorcek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kąty
  7. TalareK

    TalareK Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    142
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lębork
    1 osoba to lubi.
  8. Gorcek

    Gorcek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kąty
    Dzięki wielkie za pomoc i info :)

    EDIT
    A jak już mam założony temat to co sądzicie o tym sprzęcie?
    http://http://allegro.pl/show_item.php?item=3940161589

    Piszę że jeśli nie ma wbudowanego 4GB to dodaje pena 8GB. Planuję kupno jakiegoś przenośnego dysku i czy da sie to wszystko jakoś pogodzić?

    Info orso6 // Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli kupisz przenośny dysk to po podłączeniu do konsoli i sformatowaniu konsola zobaczy jedynie 32 GB. Lepszym rozwiązaniem będzie kupno wewnętrznego dysku. Oryginalny lub jakiś WD.
     
  10. Gorcek

    Gorcek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kąty
    A czy trudno jest go tam wmontować i w ogóle. I czy nie da sie jakoś sformatować dysku pod konsole (aby go widziała w całości)?
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wystarczy wsunąć w boczną kieszeń - kiedy usłyszysz taki dźwięk tak jakby zatrzaśnięcia to dysk prawidłowo jest "zainstalowany".
    Zewnętrznego pod USB - nie.
     
    1 osoba to lubi.
  12. Gorcek

    Gorcek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kąty
  13. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Powiem ci tak.. według mnie się nie opłaca ;) Za 20 zł taniej miałbyś WD 320GB. Ale rób co chcesz.. ten będzie pasował tylko musisz go wyjąć z obudowy.
     
  14. Gorcek

    Gorcek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kąty
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1 osoba to lubi.
  16. Gorcek

    Gorcek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kąty
    Dzięki wielkie za pomoc :)
    EDIT
    Odświeżam temat, by nie tworzyć nowych. Otóż mam pytanie czy jest możliwość zgrywania aktualnych skład np. do FIFY, NBA itp na xbox-a 360 slim z przeróbką LT 3.0?


    orso6// To nie giełda żeby odświeżać !

    Info orso6 // Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     
  17. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1 osoba to lubi.
  18. Gorcek

    Gorcek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kąty
    Przenoszę profil z pena na dysk, ale tam mam jeszcze elementy systemowe które zajmują 60KB ale tego nie da sie przenieść a składów w FIFIE nie chce znaleźć w ogóle. (Ico to to NXE, bo chyba tego nie mam?)
     
  19. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    NXE - oryginalny dashboard (system, menu)
    Wejdź na pena, zakładka Gry i Aplikacje, tam czasem tego pliku składów nie masz? Poprawnie wrzuciłeś przez Horizon?
     
  20. Gorcek

    Gorcek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kąty
    Myślę że poprawnie, próbowałem 2 razy według poradnika i pisze że w tym "Gry i aplikacje" jest pusto. Popróbuje jeszcze a tak to sobie ręcznie poprzerzucałem zawodników :)
     
  21. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    A nie możesz pobrać aktualnych składów w grze? No chyba, że konsola nie jest podłączona do sieci.
     
Wczytywanie...

Poleć forum