1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

podlączenie nagrywarki ihas do laptopa przejściówką problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez michaelpol, Luty 1, 2012.

  1. michaelpol

    michaelpol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    56
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.
    Kupiłem i Zflashowałem dzisiaj napęd ihas ze 128 B do 528 B, na stacjonarce u kumpla z wejściem sata.
    Na stacjonarcę wszystko gra, napęd wykrywa i odczytuje płyty, także nie jest uszkodzony.
    Zakupiłem taką przejściówkę:
    SSZYBKA PRZEJŚCIÓWKA KONWERTER DYSKU ATA+SATA USB~ (2025598700) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

    Podłączam tak, jak być powinno zasilanie w nagrywarcę jest.
    Podłączam kabel usb do laptopa i wyskakuje informacja, że nie rozpoznano urządzenia USB.
    Próbowałem na kilka sposób i w różych wejściach, za każdym razem to samo.
    Co może być powodem ?
    Czy trzeba wgrać, jakieś odpowiednie sterowniki do nagyrwaki ?
    Czy zmienić coś w biosie laptopa, żeby odczytywał sata ? (bez sensu przecież dysk w laptopie, też jest sata)
    Czy po prostu słabej jakości przejściówka, dlatego nie wykrywa ?
    Dodam, że próbowałem na laptopie siostry i również to samo :/
    Bardzo proszę, o jakąś odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    podlacz wszytko do przejscowki i dopiero do usb
     
  4. fen4

    fen4 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Radlin
    Tak też zrobiłem. Napęd do zasilania, przejściówka do sata i dopiero później pod usb.
    Na pewno jest dobrze podłączone.
    Próbowałem nawet odłączyć wtyczkę od kontaktu i ponownie włączyć, w dalszym ciągu to samo :/
    Nie rozumiem, czemu nie rozpoznaje.
    Może trochę zaszalałem z tym ixtreme i mogłem wrzucić tylko do 128 B ?

    A po wrzuceniu ixtreme do niego wyczyściłeś później pamięc podręczną IHAS'y?
    Jak podlączasz ją do laptopa mruga Tobię ciągle dioda w nagrywarce?

    Nie pisz posta pod postem /Azura
     
  5. michaelpol

    michaelpol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    56
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie, zachowuje się normalnie dioda nic nie mruga tylko jak otwieram napęd.
    Pamięć wyczyściłem tym narzędziem z tutorialu EEPROM Utility.
     
  6. denio150

    denio150 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A próbowałeś podłączyć coś innego oprócz IHAS'a?? np. Dysk twardy albo inny napęd??
     
Wczytywanie...

Poleć forum