1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie neta

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez filips, Kwiecień 14, 2011.

  1. filips

    filips Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam pewien problem. Mam neta kablowego (tj. mam kabel i podłączam go do kompa i mam neta) i chciałbym mieć neta również na moim xboxie. Czy można w jakiś sposób podłączyć X do neta tylko za pomocą tego kabla czy muszę kupić router? Bo jak narazie wszędzie gdzie czytam o tym, to piszą, że trzeba mieć router. Z góry dziękuję za pomoc.

    Aha, chciałbym zaznaczyć, że nie chcę podłączać X do kompa, bo to podobno dużo prądu zżera.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hmm nie posiadasz laptopa, wtedy było by dużo łatwiej, kabel prosto do x'a a laptop u mnie w stanie spoczynku , prawie nic prądu nie ciągnie.
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Zzera tyle pradu co konsola i komputer wlaczone w jednej chwili ;p
    Jezeli nie chcesz podlaczac xa pod pc to zostaje ci router, bo zakladam ze w tej chwili pecet jest podlaczony do modemu. Jakim kablem jest podlaczony pc ?
     
  5. filips

    filips Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No niestety, ale nie posiadam ;/
     
  6. Buloff

    Buloff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    podłacz ten kabel do xboxa zamiast do komputera, skofiguruj połaczenie i masz, chyba że chcesz używać naraz komputer i xboxa wtedy router potrzebny
     
  7. wuodek

    wuodek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Będzie miał neta jak MAC karty sieciowej nie jest filtrowany na serwerze :)
     
  8. filips

    filips Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  10. filips

    filips Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam z sieci lokalnej, nie zadna neostrada ani netia
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  12. filips

    filips Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nada się do czego? bo jak już wcześniej pisałem po podłączeniu bezpośrednio do Xboxa mi net nie chodzi, chyba, że musze coś tam dokładnie skonfigurować...
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No oczywiscie ze musisz ustawic, zaden router nie jest fabrycznie ustawiony bo to jest niemożliwe, a jak go ustawic zalezy jak uslugodawca daje ci neta np na podstawie statycznego ip, automatycznego przydzielania ip na podstawie mac adresu itd.
     
  14. Skillah

    Skillah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Polecam ci dlinki, sam ma DI-524. Teraz juz jakis nowszy pewnie model jest. Posiada xbox support.
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kazdy router bedzie dzialal dobrze z xbox
     
  16. malone32

    malone32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem czemu, ale u mnie livebox zaje** często zrywa połączenie...
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ja tez tego nie wiem, moze masz duzo sieci wokół na tym samym kanale co twoje wifi ?
    Moze grube sciany ?
    Duza odległość ?
    Sygnal idzie w poziomie, masz urzadzenia nizej lub wyzej poziomu routera ?
     
  18. filips

    filips Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myślicie, że taki router się nada? D-Link DSL-504G Modem ADSL Router,Neostrada,Orange (1527367011) - Aukcje internetowe Allegro lub taki http://allegro.pl/tp-link-router-tl-r402m-kablowka-upc-vectra-30mcgw-i1551938468.html Jak nie to podajcie jakieś inne propozycje, tylko żeby nie były to jakieś kosmiczne ceny tj. poniżej 100zl, bo ten router mi jest potrzebny tylko do Xboxa i kompa
     
Wczytywanie...

Poleć forum