1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie pada od xboxa do pc za pomocą kabla-odpowiedź

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez korni93, Wrzesień 15, 2010.

  1. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam czy sposób podłączenia pada od xboxa do pc za pomocą tego kabla usb który służy ładowaniu pada działa???..słyszałem że wystarczy zainstalować sterowniki i pc wykrywa pada i działa.mam pada bez przewodowego
    mam więc prośbę o jak najszybszą odpowiedź czy komuś o działą bo koniecznie chcę podłączyć pada do pc liczę na pomoc pozdrawiam
    o to link do kabla
    KABEL DO ŁADOWANIA AKUMULATORA - WROCŁAW (1223235359) - Aukcje internetowe Allegro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie ma takiej opcji żeby działało po pierwsze kabel który podałeś jest do ładowania pada. Podpinając tym kablem pada pod xbox, pad zaczyna się ładować ale dalej z konsolą komunikuje się radiowo a nie za pośrednictwem kabla!!! Na kablu nie ma przesyłania sygnału sterowania!

    Bezprzewodowego pada podepniesz tym ---> LINK
    Przewodowego pada podepniesz tym ---> LINK
     
  4. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Dokładnie.Lepiej kup oryginalnego pada od Xboxa 360 ale przewodowego.Na Allegro ich trochę jest.A ta aukcja z drugiego linku dotyczy podłączenie pada ale od Xboxa 1 z PC przez port usb.
     
  5. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Niewiem jak tym bezkablowym , ale tym padem kablowym powinno normalnie samo sie zainstalowac tak co najmniej bylo w moim przypadku gdy z nudow to wyprubowalem to tylko podlaczylem pada do PC i samo wyszukalo sterowniki do pada i zainstalowalo bez klopotow .Mam Win XP wiec na Viscie tez raczej bez klopotu jak by co bedzie dzialalo . ;)
     
  6. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Dokładnie tak jest.Nie trzeba żadnych sterowników.
     
  7. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie rozumiem jak to pada z xbox 1 ja kupiłem pada przewodowoego w jednym z hiper marketów i pad jest podłączany za pomocą takiej przejściówki tyle że kabel podany w drugiej aukcji był w komplecie pada.... także przynajmniej mój nie ma podłczenia usb tylko polączony jest z tym kablem podanym z drugiej aukcji...
     
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Ta okrągła wtyczka na zdjęciu z tej drugiej aukcji wystepuje tylko w padach od pierwszego Xboxa,no chyba,że ja o czymś nie wiem.
     
  9. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    żeby nie być gołosłownym po południu zrobię zdjęcie i pokaże ci jak mam na moim padzie zakończenie i przejściówkę
     
  10. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kurde czy musze wywalić 80zł żeby pograć padem od xa na pc ?;/to tyle co nowy pad przewodowy ..sam nie wiem
    jeżeli chodzi o aukcje to możliwe że dałem złą bo szukałem na szybko..ogólnie chodzi o ten kabel który łączy pada i można podłączyć go do pc za pomocą USB..wiele ośób tu pisało że im działa jak widać to były jakieś jaja;/
     
  11. tolman

    tolman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Z tego co słyszałem nie da rady podłączyć bezprzewodowego pada od X kablem do kompa. Polecam tę ofertę. Kupisz i zachowasz sobie odbiornik a pada pchniesz na allegro czy tutaj na forum. Wyjdzie taniej niż kupienie odbiornika na allegro:
    Pad Microsoft Xbox360 bezprzewodowy biały - Pady - ram.net.pl
     
  12. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Ja Ci powiem,że warto.Sam mam oryginalnego pada przewodowego do Xboxa 360,którego wykorzystuje przy PC głównie przy emulatorach PS 2 czyli PCSX i Nintendo Wii i Gamecube czyli Dolphin.Dodatkowo każdy z tych emulatorów posiada specjalne pluginy do tegoż pada a jak wiemy pad od Xboxa 360 jest dużo bardziej wygodny od pada od PS 3 i rzeczywiście gra się na nim wyśmienicie.
     
  13. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a ile za swojego pada mogę wziąć??musiałbym ze 100 bo jak np sprzedam za 80zł to i tak 60-70zł będę musiał dołożyć więc na jedno wychodzi ;>
    pady mam w stanie b.dobrym
     
  14. ziom779

    ziom779 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wytłumacz to jakoś jaśniej bo nie zabardzo rozumiem..do tego modułu trzeba przylutować USB?i tym USb podłaczyć pada??
    ktoś coś wie na ten temat??
     
  16. Bride

    Bride Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  17. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a jest gdzieś może Polska instrukcja??bo widzę zę to nie tylko lutowanie..pewnie potrzebne są jakies inne narzędzia ,sterowniki itd
     
  18. junior95

    junior95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam podobny problem.
    W ostatnim czasie zakupiłem KABEL XBOX 360 PLAY&CHARGE, chciałem sobie pograć padem w FIFE na PC, ale się nie dało. Dlaczego? Jakieś sterowniki?
     
  19. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    W google wpisz sterowniki pad xbox 360
     
  20. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa

    rany... lenistwo to jest obecnie choroba spoleczna chyba, bylo na stronie pierwszej tematu, ten kabel jest do ŁADOWANIA pada a nie do podlaczania go z pc, trzeba miec odbiornik albo ORYGINALNY pad przewodowy
     
  21. junior95

    junior95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, wiem, że o tym było mówione, lecz myślałem, że ktoś jednak znalazł na to jakiś sposób :)
    Dzięki.
     
Wczytywanie...

Poleć forum