1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie radiówki do xbox.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez madridzista, Kwiecień 13, 2012.

  1. madridzista

    madridzista Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.Od ponad 2 miesięcy szukam rozwiązania na google ale nic nie udaje mi się znaleźć, z własnego kombinowania nad tym też nic z tego.Posiadam internet radiowy i chcę go podłączyć do xboxa (nie chcę robić tego poprzez komputer!).Opiszę najdokładniej Swój problem:

    (oto zdjęcie modemu ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting )

    Od antenki idzie biały kabel który widać na zamieszczonym wyżej obrazku (to ten na dole).Idzie on do tego modemu.
    Następnie z tego modemu wychodzi drugi (szary) kabel i idzie do komputera.

    Próbowałem podłączyć ten szary do xboxa ale nie chciało się połączyć.. . Moje pytania brzmią następująco:

    -czy da się za pomocą tego modemu i kabli cokolwiek zdziałać?
    -jak podłączyć?
    -jak skonfigurować xbox'a aby cokolwiek ruszyło

    Bardzo proszę o pomoc to dla mnie bardzo ważne i będę wdzięczny za każdą udzieloną pomoc. :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Panel Sterowania --> Połączenia Sieciowe --> Połączenie lokalne

    Ustaw w ustawieniach konsoli wszystko to samo co masz w komputerze.(Adres IP,Adres Mac,Maska Podsieci,Serwery DNS) I po wpiąciu kabla tego szarego powinno się łączyć.
     
  4. madridzista

    madridzista Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam podane tylko : Adres fizyczny, Adres IP, Maska podsieci . Serwer DNS,WINS i bramka domyślna nie jest podana.Muszę w konsoli wpisać wszystko czy wystarczy wpisać tylko to co mam?
     
  5. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Spróbuj wpisać to co masz.
     
  6. madridzista

    madridzista Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystko przypisało się automatycznie lecz dalej nie łączy mnie z siecią.Nie mam podanej Bramy ani serwerów DNS. Proszę, podajcie jakieś inne sposoby.
     
  7. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Panel Sterowania -> Połączenia Sieciowe -> Połączenie lokalne (na nie 2xlewym klawiszem myszki) wyskoczy okienko -> zakładka "Obsługa" -> Szczegóły
    Tam masz wszystkie dane które używa twój komp do połączenia z modemem (oczywiście jak to sprawdzasz internet podpięty do kompa)
     
  8. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    To samo napisałem wcześniej ale napisał że nie ma serwerów dns
     
  9. madridzista

    madridzista Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i to właśnie nie działa.Jest inny sposób aby sprawdzić te serwy ? Albo ogółem coś innego?
     
  10. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    zakup rutera rozwiąże problem (np TP-Link TL-WR340G).
    Nie będziesz musiał w konsoli nic ustawiać wszystko na automatyczne i będzie działać - według mnie najlepsze rozwiązanie
     
  11. madridzista

    madridzista Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jesteś pewny że będzie działać w 100%? I z tego co widze na allegro pisze że jest on bezprzewodowy.Ale da się normalnie podłączyć kable?Nie wiem w czym on jest bezprzewodowy ;p
     
  12. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak będzie.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  13. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    będzie bo ja taki mam u siebie. Mam modem który jest podłączony pod ten ruter i wszystko gra
     
  14. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Najlepszym rozwiązaniem jest kupno rutera i odpowiednie skonfigurowanie go. Nie będziesz musiał włączać komputera, ani ciągle przepinać kabla.
     
  15. madridzista

    madridzista Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mario100 - a mógłbyś zrobić screena jak to wygląda? :p . Bo właśnie boję się że kupię router za 70 zł a i tak nie będzie działało.Bo w końcu jest to internet radiowy z antenką chociaż może to i bez znaczenia.
     
  16. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Tak to jest router z W-FI ale możesz dokupić kabel rj45 i łączyć się z siecią przewodowy.
     
  17. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja sam mam Internet radiowy. Mam podobny modem z dwoma wejścia rj 45. W jedno wejście wchodzi kabel od anteny która znajduje się na ścianie domu a drugi kabel jest wpięty do rutera w wejście WAN internet do konsoli przekazuję po Wi-Fi.
     
  18. madridzista

    madridzista Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli masz od routera do konsoli przez kabel czy przez wi-fi?
     
Wczytywanie...

Poleć forum