1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie radiówki na dwa kompy!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Kosa77, Październik 29, 2010.

  1. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Siemka! Mam taki problem. Kupiłem ostatnio dwa routery, żeby rozdzielić neta radiowego na dwa kompy bezprzewodowo czyli Wi-Fi. Jeden z routerów to TP-Link WR543G a drugi to TP-Link WR340G. I teraz pytanie jak to mam podłączyć żeby mi wszystko śmigało.Jeszcze powiem, że mam dwie karty sieciowe. Jedną zintegrowaną z wejściem RJ-45 a drugą D-Linka z wejściem wkręcanym. Pomóżcie jakoś!!
    Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    a po co Ci dwa routery ? Ja mam radiówkę rozdzieloną na dwa kompy.
     
  4. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    No bo ja chcę połączyć neta bezprzewodowo.
     
  5. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Dwa kompy to laptop i stacjonarny ? Czy dwa lapy ?
     
  6. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wtyczke RJ-45 z której idzie internet podłączasz do portu wan do któregoś z tych routerów. Konfigurujesz router według Twoich potrzeb i jedziesz na wifi.
     
  7. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Ale problem w tym, że ja neta mam ze wkręcaną wtyczką. Chcę to rozdzielić na dwa kompy stacjonarne.
     
  8. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    Router jeden jest zły
    nie mam gniazda na wkręcanie tylko na wtyk
    ANTENA------kabel------ROUTER(wkręcanie)------kabel-----ROUTER(z antenką) BEZPRZEWODOWO
    ANTENA-----kabel------Router(wkręcanie)----2x kabel-------rozdzielasz na kompy PRZEWODOWO


    oczywiście routery musisz odpowiednio ustawić wchodząc na stronę przeważnie jest to 192.168.0.1 login i hasło: admin






    PS: podziękuj:)
     
  9. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Jak nawet nie mogę ich ustawić bo jak chce wejść na te IP routera przez przeglądarkę to jest napisane, że strona jest niedostępna . A co do routerów to dzwoniłem do moje dostawcy neta i do serwisu komputerowego i każdy mi mówił żeby właśnie takie routery kupić.
     
  10. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie znasz się to się nie udzielaj


    Strony są różne do routerów poszczególnych marek. Spróbuj 192.168.2.1 lub 192.168.1.1 a login to standardowo to admin a hasło to admin lub 1234

    Router TP-Link WR543G łączysz z wieżą nadawczą (biorę przykład z tej aukcji ROUTER TP-LINK TL-WR543G WiFi xDSL WISP KURIER FV (1281476992) - Aukcje internetowe Allegro) lub przez tą wkręcaną wtyczkę a potem przez port lan w WR543G podłączasz go do WR340G w porcie WAN

    PS-Jak byś mógł to pokaż zdjęcie wtyczki (tej wkręcanej) która jest do internetu
     
  11. Artanor

    Artanor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam ten sam router, polecam wyrzucić tą kartę z Delinka, bo miałem z miałem z nią tylko problemy(co nie znaczy, że i Ty je będziesz miał) i łączyć się z zintegrowaną.
    W ogóle mam identyczne połączenie(też mam radiówkę i kabel z "wkręcaną wtyczką') - kabel od anteny idzie bezpośrednio do routera, a kabel sieciowy mam od routera do mojej domeny czyli klocka + drugi kabel sieciowy do Access Point'a(który tworzy sieć wifi). Po tych ustawieniach wszystko śmiga, podejrzewam, że znajdziesz sieć bez konfiguracji routera, tak jak było i w moim przypadku:)
    A i ten router ma taki plus, że automatycznie pobiera IP itd, więc nie trzeba się bawić dodatkowo. W ustawieniach sieciowych zmień na 'pobieraj IP automatycznie' czy coś takiego, po czym podłącz wg. moich wskazówek i ciesz się internetem.
    Jak mogę dodać coś od siebie, to jak nie mieszkasz w bloku, tzn. mieszkasz w domu jednorodzinnym, bez obawy, że ktoś może Ci się połączyć do neta to nie ustawiaj hasła na sieć.

    PS. Nie jestem żadnym ekspertem w sieciach, piszę wszystko oparcie na własnych doświadczeniach.
     
  12. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Sprawa zakończona. Nie zainstalowałem sterowników do płyty głównej i źle mi czytało zintegrowaną kartę sieciową .
     
Wczytywanie...

Poleć forum