1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

podłączenie x360 do internetu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tirtel, Październik 18, 2010.

  1. tirtel

    tirtel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam komputer podłączony do neostrady za pomocą modemu na górze, a xboxa 360 bundle (taki jak premium, tyle że z dyskiem 20gb) do telewizora na dole. Wypatrzyłem dwa produkty, o które chciałem się spytać, czy podziałają do xboxa :
    NET2PLUG === Internet w gniazdku elektrycznym !!! (1260924693) - Aukcje internetowe Allegro to ma mi służyć do przeniesienia sieci z góry na dół
    NAJSZYBSZA KARTA SIECIOWA USB LAN 20 10/100 RJ-45 (1276545542) - Aukcje internetowe Allegro a to do podłączenia xboxa przez ethernet. Do podłączenia karty sieciowej z net2plug użyłbym kabla microusb->usb. Czy to wszystko ma jakąś szansę, by podziałać ? Jest to chyba najtańsze możliwe rozwiązanie w moim domu, a raczej nie jest możliwe użycie adaptera bezprzewodowego i routera, ponieważ jak wcześniej pisałem komputer mam na górze, a iksa na dole, więc pomiędzy jest strop, który zagłuszałby w dużym stopniu sygnał wi-fi (miałem tak z liveboxem 2-3 lata temu i wiem co piszę). Btw modem neostrady jest standardowym modemem adsl (chyba któryś z tych "speedtouch")
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  4. quba 22

    quba 22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja bym ci radził kupic routera i access point z trybem klienta (ja mam i polecam TP-LINK TL-WA501G), wyjdzie ci to ok. 150zł. Router dasz sobie przy PC na górze, a AP (access point) na dole przy xboxie. Napewno wtedy zadziała, jak coś to moge ci znaleźć jakiegoś routera (jestem teraz trochę w tym temacie, bo sam ostatnio tak robiłem :D)

    Pozdro
     
  5. lisek84

    lisek84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce - Warszawa
  6. tirtel

    tirtel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki za pomoc, temat można zamknąć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum