1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie X'a do internetu za pomocą USB

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez tornado, Luty 23, 2009.

  1. tornado

    tornado Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszwa
    Hejka.
    Czy jest możliwość podłączenia konsoli do netu za pomocą USB? Nie mam telefonicznego,tylko przez modem. Nie mogę się zarejestrować na Xbox live.
    Dodatkowo mam kłopot z grą Złoty kompas,wyskakuje mi komunikat o innej strefie(gra jest z USA).Pomóżcie,proszę.Dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Z tego co mi wiadomo, nie ma mozliwosci polaczenia z internetem za posrednictwem USB (mozna jesli korzysta sie z adaptera wifi - ale to inna bajka). Jedyne wyjscie to gniazdo RJ-45.
    Problem z gra ma przyczyne w systemie wyswietlania. W europie wykorzystywany jest PAL w USA system NTSC.
    Ty zapewne masz konsole europejska - wiec nie ma mozliwosci uruchomienia gry NTSC na tej konsoli. Chyba, ze gra jest Region Free.Wtedy dziala w PAL'u i NTSC.
     
  4. kepisty89

    kepisty89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Nie jestem pewien, ale czy np:

    Jeśli ma się neostradę (sam nie mam, więc do konca nie wiem) to dostaje się taką przejściówkę czy adapter kabla telefonicznego i on jest podłączany do kompa przez USB.

    Myślę że o to właśnie chodzi Tornado.
    Moim zdaniem nie ma takiej opcji, bo Neo ma swoje oprogramowanie (loginy i hasła przez program Neostrady wprowadzane).

    Pozdro!
     
  5. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mozna tez udostepnic internet za pomoca kabla USB (komp-komp) ale to tez nie bedzie dzialac. Ale jak napisales, tworcy tematu chodzi o polaczenie modemowe - a to w przypadku x;'klocka nie zadziala.
     
  6. kepisty89

    kepisty89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Hmmm.... a czy przypadkiem przez Windows Media Center to nie zadziała? i może wiesz czy można podłączyć USB komp<->Xbox ?
     
  7. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie ma mozliwosci by to dzialalo. Oprogramowanie XBOXa nie jest przygotowane aby realizowac polaczenie komp-x poprzez USB. Ten port jest do podlaczania dodatkowych kontolerow, akcesoriow i nosnikow danych.
    Taniej wyjdzie kupic sieciowke i metr kabla. Koszt gora 30zl
     
  8. tornado

    tornado Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszwa
    D. A możesz mi napisać,co to jest to gniazdo RJ-45 i gdzie mogę go kupić? I jeszcze,czy jest możliwość zmiany regionu na free. Masz wiedzę,więc ja pytam,a kto pyta....; Jeszcze raz dzięki.
     
  9. kompot

    kompot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
  10. tornado

    tornado Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszwa
    Hej Kompot. Mam taki kabel oryginalny,ale jak podałam wcześniej,nie mam połączenia telefonicznego. Kiepskawo,ale przeboleję.Szkoda tylko,że tego regionu nie mogę zmienić oficjalnie.Może jak skończy mi się gwarancja,to wtedy.D.
     
  11. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    O co ci chodzi z tym połączeniem telefoniczny? RJ-45 to nie gniazdo telefoniczne!!!
     
  12. kepisty89

    kepisty89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Dwie rzeczy:

    • jak pisał wyżej kolega #Grinch, RJ-45 to nie jest gniazdo telefoniczne! Tu podpinasz kabel od neta i wszystko śmiga.
    • jesli chodzi o zmianę regionu, pewnie chodzi Ci o to że nie mozesz z LIVE! korzystac tak? W ustawieniach konsoli masz taka opcje regionu i tam zmien na USA i powinno śmigać!
     
  13. tornado

    tornado Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszwa
    No, tak ono wygląda.Podłączony do kompa,pokazuje,że brak połączenia tel. Więc jak mam to rozumieć?D.za pomoc i proszę o więcej.
     
  14. tornado

    tornado Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszwa
    Przełączyłam,ale nie działa dalej.Pokazuje mi,że nie zmienia ,niestety regionu.Dziwne,bo po co taka opcja?D.
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa

    Nie nie do tego.
    jezeli gra jest z usa to jest w ntsc i nie pograsz w nia niestety.
    zmiana z poziomu konsoli to tylko regionalizacja np jak ustawisz polska i w np forze 2 bedziesz gral to bedziesz mial po polski jezyk jak usa to po angielsku.
     
Wczytywanie...

Poleć forum