1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podlaczenie xbox do internetu Pomocy!!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kacperekw, Styczeń 23, 2011.

  1. Kacperekw

    Kacperekw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Posiadam xboxa 360 arcade.
    Chcialem zagrac z kolega przez internet w gre.
    Wyciagnolem z pc kabel od internetu podlaczylem do xboxa i nic sie nie dzieje ;/
    Co zrobic zeby zadzialalo ??
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Nomadsky

    Nomadsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Potrzebny ci router, i konfiguracja IP i DNS oraz maska i brama
     
  4. AdrianO753

    AdrianO753 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kacperekw podlaczasz konsolke pod neta i tam gdzie masz profile wchodzisz w swoj i robisz polacz z live tam wybierasz wszystko jak ci sie zrobi nowe konto zmieniasz gametag bo jakis glupi ci dadza i pierwszy miesiac masz za darmo. pozniej musisz wykupic abonament.
    Jeśli pomogłem wciśnij "Dziękuję" :)
     
  5. Ogór

    Ogór Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    383
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wejdź w ustawienia i zobacz czy masz dobre połączenie z internetem,potem dajesz połącz z usługą Xbox Live i musisz sie zarejestrować.Jeśli masz nową konsolę to możesz zrobić 3 konta na których będzie po jednym miesiącu Gold'a
     
  6. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    hehe :). masz router, modem ?
    Jeżeli chcesz połączyć xboxa z pc i internetem bez routera to kupujesz kabel lan ale krosowany tzn. krzyżowy :).
    Podpinasz i chodzi. Ew. Kupujesz router podpinasz pod niego kabel lan i potem do konsoli i chula :)
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wszystko zalezy jaki masz internet i od kogo
     
  8. Kacperekw

    Kacperekw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kabel od internetu jest podlaczony chyba do modemu.
    Bo ruter to to nie jest bo nie wysyla sygnalu
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Od kogo masz neta ?
    Od strony operatora jaki kabel wchodzi, sieciowy, kablowy ?
    Ile masz wyjsc RJ45 na urzadzeniu od operatora ?
     
  10. Kacperekw

    Kacperekw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mozecie napisac na gg 2881099.
    Bo nie wiem o co dokalnie chodzi ;/
     
  11. Szymrok

    Szymrok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2009
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Śląsk
    najprościej jest podłączyć do routera
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A co to gg uzywa innego jezyka niz Polskiego ?
    Nie wiesz komu placisz za neta ?
    Tak trudno podejsc do urzadzenia aby zobaczyć co do niego wchodzi i ile jest gniazd do ktorych mozna podlaczyc kabel sieciowy ?

    A kto powiedzial ze autor tematu ma router ?
     
  13. AdrianO753

    AdrianO753 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak widzicie nie ma routera tylko modem.
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    I po tym wywnioskowałeś ze to jest modem ?
    Mamy jasnowidza na forum
     
  15. Kacperekw

    Kacperekw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Internet mam z Fornetu.
    1 kabel idze do mojego pokoju z pc.
    A drugi kabel idzie do pokoju wujka do laptopa lecz nie uzywa tego kabla.
    Gdy podlaczam ten kabel do xboxa to nie wykrywa mi internetu nic sie nie dzieje jak dam szukaj itp
     
  16. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    o ile wiem przewaznie modemy sa polączone przez usb ?
    wiec nie masz przypadkiem routera ? wiesz co to jest router a modem :) ?


    ps. najlepiej podaj cała nazwe urządzenia ;)
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Z tym netem masz kablowke ?
    Nadal nie wiadomo co masz za urzadzenie bo jezeli to jest modem to nie rozdzieli ci neta, jak router w trybie modemu trzeba go przestawic na tryb routera
    Podejrzewam z masz modem z filtrowaniem mac adresu karty sieciowej ale na litosc Boską zobacz jaki kabel wchodzi do tego urzadzenia od strony Operatora czy to kabel sieciowy czy moze kablowy (koncentryczny)

    Owszem nie samodzielne maja tylko USB, samodzielne zarowno USB jak i siec
     
  18. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    :p no dlatego pisze przeważnie :)...
    Np. od neostrady dostaniesz własnie taki nie samodzielny :).

    Ale ten fornet to pierwsze slysze :).. to jakiś osiedlowy czy co :) ?
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Od neostrady dostaniesz samodzielny router w trybie modemu, juz bardzo rzadko daja nie samodzielne chyba ze jeszcze gdzies maja na magazynie
     
  20. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    aha :p całkiem możliwe ja mam jakiś 6 letni modem :d... więc moge być źle poinformowany :D..
    aktualnie mam neta z neti 6 mb i router asmaxa :) dobrze sie spisuje nawet :).
     
  21. Kacperekw

    Kacperekw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiec to wyglada tak : Fornet to firma która zajmuje sie internetem w moim mieście, Kabel idze po klatce schodowej wchodzi do mojego mieszkania i idze do urządzenia w którym rozdziela internet. MNazwya sie to porto Swich czy jakos tak .
    I z tego idze mi jeden kabel do pokoju z pc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum