1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

podłączenie xbox do monitora kablem HDMI - DVI

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez perlodig, Sierpień 4, 2012.

  1. perlodig

    perlodig Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    D.G.
    Cześć,
    nie chce być nudny bo już o tym niedawno piałem, ale niestety nie uzyskałem podpowiedzi a tym samym nie rozwiązałem problemu.
    Może jednak ktoś mnie oświeci?


    Nasz xbox360 w domu "lata" między dużym TV42" a moniotrem LCD 22".
    TV oczywiście HDMI-HDMI i wszystko jest OK.

    Przy monitorze mam jednak problem bo ni cholery nie chce mi się pokazać obraz na kabelku (HDMI-DVI).
    Monitor pisze, że "sleeping mode" i cześć...

    Oczywiście na kablu podłączonym do złącza VGA w tym samym monitorze wszystko działa.

    Monitor Lenovo L220x, 1920x1200
    Złącze ma oczywiście cyfrowe DVI-D (Dual-Link) potwierdzenie z dokumentacji monitora: "Video input: VGA Analog, DVI-D Digital"
    Działa na pewno bo mam lapka z DISPALY PORT i jak zastosuję przejściówkę DISPLAY_PORT-HDMI + omawiany kabelek HDMI-DVI to obraz
    z lapka idzie bez problemu na tym monitorze więc tu raczej mamy potwierdzenie, że złącze DVI w monitorze oraz kabel są OK.

    Oczywiście podłączam samo HDMI, bez wtyczki video ze standardowego kabla M$


    Gdzie ja koledzy popełniam błąd???

    Pozdrawiam i z góry dziękuję za podpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    podczas podlaczenia kosoli do tv zmiejsz rozdzielczosc obrazu bo monitor sobie z nia nie radzi i nie ma obrazu
     
  4. perlodig

    perlodig Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    D.G.
    Cześć, rozwiązałem problem. Rzeczywiście w takim przypadku trzeba na działającym TV pogrzebać w ustawieniach obrazu xbox'a ale absolutnie nie wystarczy zmiana rozdzielczości.
    Są tam jeszcze inne opcje a docelowo xbox musi rozpoznać właśnie łącze DVI a nie hdmi.
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    dvi to to samo co hdmi tylko bez dzwieku wiec nic nie musi rozpoznawac, trzeba tylko dostosowac opcje obrazu do posiadanego sprzetu i tyle
     
  6. perlodig

    perlodig Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    D.G.
    ja tylko opisuje co pomogło, wiem, że dvi i hdmi to cyfrowa transmisja, ale monitor nie ruszył póki we właściwościach xbox'a pisało HDMI (niezależnie od rozdzielczości),
    jak pomieszałem i w końcu napisał DVI monitor ruszył (i tez niezależnie od rozdzielczości)

    może komuś się przyda

    tak czy owak temat załatwiony i dziękuję za dyskusję! :)
     
  7. cez

    cez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    siema, czesc
    ja dzisiaj probowalem podlaczyc swojego xboxa pod 22 calowy monitor tylko ze moj problem polega na tym ze nie ma dzwieku.... kabelek taki sam jak wyzej czyli dvi-hdmi.. jakies pomysly?
     
  8. seboII

    seboII Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    DVI nie przesyla dzwieku. Musisz uzyc tego drugiego kabla, rozebrac kawalek plastiku, kupic przejsciowke chinch-jack i tam wpinasz glosniki
     
Wczytywanie...

Poleć forum