1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie XBOX'a 360 do sieci przy pomocy drugiego kabla

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gaikos, Luty 14, 2010.

  1. gaikos

    gaikos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mediolan
    Siemanko wszystkim. Ja mam takie pytanie. Mam stałe łącze i kabel który miałem podłączony do komputera podłączyłem do XBOX'a i wszystko ładnie chodzi, i tera przejdę do sedna pytania, czy jeżeli będę miał podpięty kabel do komputera, to mogę puścić drugi kabel który będzie podłączony do komputera i będzie szedł do XBOX'a?
    [​IMG]
    Ten pomarańczowy to jest który idzie z sieci i cały jest podłączony do komputera, który również był podłączony do XBOX'a.
    I moje pytanie czy jakbym kupił normalny scrossowany kabel z takimi samymi dwoma końcówkami (czerwony na rysunku), podłączył do komputera i do xbox'a czy internet w Xboxie mi będzie działał?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. swistak1100

    swistak1100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    będzie działał, ale musisz sobie skonfigurowac siec w komputerze i xboxie a pozatym zeby miec net w konsoli komputer musi byc wlaczony!

    __________________________________________________________________________
    Jeśli pomoglem Podziekuj!
     
  4. gaikos

    gaikos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mediolan
    Dużo zabawy będzie z tą konfiguracją sieci ?:)
     
  5. swistak1100

    swistak1100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko-Biała
  6. gaikos

    gaikos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mediolan
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    tak będzie dobry.
     
  8. gaikos

    gaikos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mediolan
    dzięki wszystkim za pomoc. dalsze osoby nie dostaną podziękowania, chyba że będę miał problemy konfiguracją sieci.
     
  9. gaikos

    gaikos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mediolan
    Panowie i znowu problem, mam podłączony scrossowany do XBOX'a z PC.
    Tylko nie wiem za którą konfigurację się wziąć :/
    do kompa mam podpięty normalny kabel z sieci, tak zwane stałe łącze.
    Jakieś pomysł? Oczywiście poleci podziękuj :)
     
  10. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1.włacz w win xp ics (udostepnianie polaczenia internetowego),
    2.ustaw stałe ip w kompie (w sieciówce podlaczonej do xboxa) potem
    3.ustaw stałe ip w xboxie i powinno dzialac
     
  11. gaikos

    gaikos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mediolan
    Trochę za mało tego, przecież w konsoli są inne konfigi takie jak:
    Maska podsieci, Brama, Ustawienia DNS... itd.
    Podłączałem normalnie kabel z sieci do XBOX'a wpisałem powyższe dane z mojej karty sieciowej i wszystko chodziło, tylko problem teraz stworzyć konfigurację dla drugiego kabla w połączeniu sieciowym.
     
  12. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Masz problem to napisz do mnie na gg to ci pomogę bez zbędnego offtopu;)
     
  13. daniel_66

    daniel_66 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    210
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    rzeszow
    siemka mam takie pytanie...mam kabel krosowany i podlaczony pod sieciowke wszystko dziala ok...a jak podlacze ten kabel po router czy tez bedzie dzialac????/:>:>:
     
  14. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    tak będzie działać
     
Wczytywanie...

Poleć forum