1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podlaczenie XBOXa 360 poprzez HDMI do plazmy Samsung "Funcja nie dostepna"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MlodyB7, Listopad 22, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. MlodyB7

    MlodyB7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, Mam taki problem jak w tytule.Kieyds miaelm xboxa i podlaczylem go bezproblemowo.
    Teraz uzywalem PS3 rowniez bez prblemow.Wczoraj zakupilem Xa i podlaczylem go przez HDMI i na tv Samsunga wyskoczyl mi blad funckja niedostepna.Poprzez kablem euro podlaczylem konsole.Ustawienia HDMI w konsoli sa wyszarzone.
    Nie potrafie zmienic tej funkcji.Wydaje mi sie ze konsola jest ustawiona na nizsza rozdzielczosc ktorej nie widzi tv.Sie zastanwaim jak podlaczyc konsole zeby zaczela dziala.Mysalem o sterowaniu w ciemno joystickiem ale nie udalo sie nic wymodzic.Koles przed kupnlem konsoli podlaczyl ja do monitora i mysle ze na sztywno ustawic dana rozdzielczosc.Czy spoktal sie ktos z czym takim ?dzieki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mk89

    mk89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    211
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Nowy Sącz
    wyłącz konsole i TV, podłącz wszystko i włącz zasilanie - powinno zatrybić. Dodatkowo spróbuj na innym kablu, może masz uwalone gniazdo HDMI na x albo tv?
     
  4. Tomaszek200688

    Tomaszek200688 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ewentualnie spróbuj przywrócić konsolę do ustawień fabrycznych.

    Podobny problem miałem z dekoderem NTV. Ale po chwili zaskakiwało. Po wymianie kabla wszystko działało jak ta lala.
     
  5. MlodyB7

    MlodyB7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki za odp.Kabel nie moze byc uwalony bo chodzil 2 dni temu na PS3.Ustawienia przywrocilem na fabryczne w Xie.Tez nic nie dalo.Tez sie wlasnie zastanawiam czy nie jest uwalone gniazdo w konsoli.Jade dzis do kumpla podpiac pod jego tv i zobaczymy.Gdzies czytalem ze to moze byc wina tv Samsunga.Ale nie sadze jesli wszystko gralo az do teraz.Problem z rozdzieczoscia maielm identyczny na wejsciu DVI miedzy lapkiem a tv.dopiero zmiana w ciemno ustawien na pc na mniejsze zatrybilo w tv.Mam nadzeje ze to nie gniazdko konsola ma 34h :/
     
  6. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    A jednak jeszcze sprawdził bym kabel...miałem taką sytuacje że jednym kablu dekoder multimedia chodzi bez problemu, a konsola wyrzucała czarny ekran.
     
  7. elektroxpc

    elektroxpc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A sprawdzałeś w innym porcie? Bo kiedyś też mi z jednego portu nie chciało czytać.
     
  8. Mateooo14

    Mateooo14 Banned

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    siema , mam tak samo jak ty , kupiłem monitor 24 calowy i podłączyłem przez HDMI i w mafia 2 nie da się grać masakra , w oddali np. drzewa budynki albo samochody są nie ostre , rozmazane ...
    Nie wiem co robić..
    A ty rozwiązałeś ten problem ?
     
  9. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie masz takiego samego problemu. Autorowi tematu konsola nie wyświetlała wcale obrazu, tobie działa. Do tego temat odświeżony po dość długim czasie. Pobaw się ustawieniami monitora, zmiana kabla raczej nic nie da, ale możesz spróbować. Innego wyjścia nie ma.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum