1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

podłączenie xboxa 360 to TV

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tomekatomek, Grudzień 19, 2010.

  1. tomekatomek

    tomekatomek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeszukiwałem forum i nie znalazłem odpowiedzi. Kupiłem uzywana konsolę Xbox Arcade i próbuj,e podłączyć ją do LG LF2510. Mam kabel z chinchem. Po podłączeniu ładnie dźwięk odbiera, problem jest z obrazem - jest czzarno biały. Szukałem w modzie od TV ale jest tam opis podłączenia z wyjatkiem modelu mojego TV. Ma ktoś pomysł co z tym fantem zrobić? Z góry dziekuję za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. _PlamKa_

    _PlamKa_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ŁĘCZNA
    na kablu (wejście do x'a) przełącz z hdtv na tv
     
  4. tomekatomek

    tomekatomek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    problem jest taki, że nie widze tam żadnego przełącznika na wtyczce, jedyne co tam jest to hologram Microsoftu
     
  5. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Jak to nie masz przełącznika?! Czyli ta wtyczka może być problemem bo jakaś dziwna choć ten hologram M$, najlepiej jak być pokazał tą wtyczkę...
     
  6. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    ma zwykła wtyczką chinch. może wtyka nie w to gniazdo?
     
  7. tomekatomek

    tomekatomek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w xsie jest tylko jedno, a jezeli hodzi o tv dwa ida jako audio a jeden jako video, wejsc wideo jest 3 na 2 nie ma sygnalu, w jednym pojawia sie czarno bialy obraz
     
  8. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Bo to nie są zwykłe chinche. Te 5 chinchowe to są 3 kable od obrazu, a 2 od dźwięku (każdy z tych 3 chinchy odpowiada za inny rodzaj koloru) dlatego na jednym kablu ci wykrywa sygnał, ale nie potrafi rozeznać koloru. Musisz dokupić normalny 3 chinchowy kabel. (Ten 5-chinchowy to jest YPbPr. Te chinche dają dużo lepszy obraz porównywalny do HD, ale trochę gorszy).
     
  9. tomekatomek

    tomekatomek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli ile powinno byc koncowek? 5? bo chyba jakiś tępy jestem
     
  10. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    3 chinche! żólty video czerwony i biały audio lewy i prawy.
     
  11. tomekatomek

    tomekatomek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i tak u mnie jest, i tak zrobiłem i nie jest dobrze
     
  12. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    podłacz konsolę do tv przez te chinche i zresetuj konsole. powinna automatycznie wykryć nowe ustawienia video bo mi się zdaje że konsola nadaje na HD przez wcześniejsze podłaczenie HDMI.
     
  13. tomekatomek

    tomekatomek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    próbowałem, znalazłem ten sposób wcześniejn i niestety nic nie daje , juz nie mam pomysłu
     
  14. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    podłacz konsolę przez chinche do innego tv. jeśli będzie to samo to uszkodzone gniazdo (bo kable jak pisałeś są dobre)
     
  15. tomekatomek

    tomekatomek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok dziekuję za okazaną pomoc
     
Wczytywanie...

Poleć forum