1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie Xboxa 360 z HDMI do TV/Monitora bez HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mithor, Czerwiec 14, 2014.

  1. Mithor

    Mithor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Wiem, że podobne tematy są cały czas wałkowane, lecz na moje pytanie nie znalazłem niestety żadnej zadowalającej mnie odpowiedzi.
    Mam Xboxa360 z wyjściem HDMI, oraz TV bez wejścia HDMI. W jaki sposób podłączyć mojego Xboxa, aby uzyskać jak najlepszą jakość obrazu? Czy da się wyjść z HDMI Xboxa i poprzez przejściówki podłączyć go do TV tak, aby jakość była wysoka? Mam też monitor bez wejścia HDMI, do którego mógłbym podłączyć konsolę, lecz też nie wiem, który sposób pozwoli mi uzyskać najlepszą jakość obrazu. Dodam, że monitor nie ma głośników, więc musiałbym podłączyć audio oddzielnym kablem. Z góry dziękuję za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Są specjalne przejściówki które z VGA robią niby HD ale to musiałbyś mieć wejścia w tv a nie wszystkie mają. Z mojego doświadczenia wynikło tylko tyle,że musiałem uzbierać na tv z HDMI bo żadne kable .nie dawały jakiś super efektów
     
  4. Hardkooro

    Hardkooro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zabrze
    Siema
    Bardzo dobrą jakość możesz uzyskać przy korzystaniu z kabla Component od BigBena. Ew na Twoim miejscu kupiłbym zwykłą przejściówkę z hdmi na d-sub do monitora. Swojego czasu grałem sporo na monitorze i byłem całkiem zadowolony :)
    Pozdrawiam
     
  5. Mithor

    Mithor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedzi :) W takim razie zostanę przy monitorze. Tylko jeśli kupię HDMI - VGA to jak podłączyć wtedy dźwięk?
     
  6. Hardkooro

    Hardkooro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zabrze
    Ja zrobiłem to na takiej zasadzie. Kupiłem taki zestaw:
    1) http://www.djbox.pl/data/include/cms/rcaaaa.jpg
    2) http://media.conrad.com/medias/global/ce/3000_3999/3000/3040/3042/304233_LB_00_FB.EPS_250.jpg

    Pod 1) podpinasz dwa kable odpowiedzialne za dźwięk. Przejściówkę nr 1) podłączasz pod przejściówkę nr 2) z jednej strony, a z drugiej strony podłączasz słuchawki lub głośniki. Wszystko działa bez najmniejszych problemów bo bardzo długo sam grałem na takim zestawieniu więc polecam :0
    Pozdrawiam :)
     
  7. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    @Hardkoooro, po co bawić się w dwie przejściówki i przepłacać jak można kupić RCAxJack w obydwu wypadkach żeński. Ja taką przejściówkę na dźwięk mam:
    [​IMG]
     
  8. Mithor

    Mithor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale przy kablu HDMI - VGA ten sposób nie zadziała. Nie mam głośników w monitorze, więc muszę w jakiś sposób odseparować audio?
    Ten sposób z przejściówkami zadziała tylko z kablem Component. W każdym razie dzięki za pomoc :) Każda sugestia mile widziana :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum