1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie xboxa adapterem USB

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cieply-kc, Październik 23, 2010.

  1. cieply-kc

    cieply-kc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy jest możliwośc podłączenia xboxa do internetu antena-> czymś takim http://allegro.pl/usb-wifi-ralink-rt2870-ieee802-11-b-g-n-kurier-i1268459498.html -> xbox aby można było mieć połączenie z internetem itp. Próbowałem ale nie działało.

    Druga sprawa, chciałem przez komputer udostępniać, połaczyłem xboxa z pc tym kablem z pudełka(komputer ma internet właśnie z tego adaptera USB) było połączenie, ale w xboxie był błąd że nie wykryło PC. :yeye:


    Wiem że na ruterze jest filtrowanie MAC, czy w przypadku pierwszego połączenia wystarczyło by zmenic MAC xboxa, na ten z karty PC?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Co do pierwszego nie będzie działać do xbox działa tylko adpater dedykowany M$ ( nic dziwnego zabezpieczyli się aby upłynniać swój produkt) co do kabla nie widział ci PC bo z tego co pamiętam kabel od xbox sieciowy jest kablem prosty a tu potrzebujesz krossa...
     
  4. cieply-kc

    cieply-kc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorry że odświeżam ale...

    Czyli jeśli miałbym kabel krossowany, to porostu podłączam do PC i nie potrzebuje dalszej ingerencji w ustawienia routera za filtrem MAC itp?
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Po prostu nie podlaczasz bo musisz ustawic ip, maske itp ale po co jak masz router to podlacz pod router i wpisz mac adres karty sieciowej xboxa
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    i poczytaj to >>> Konfiguracje Xbox Live | Artykuły
     
Wczytywanie...

Poleć forum