1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

POdłączenie Xboxa do PC.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mateo1977, Listopad 30, 2009.

  1. mateo1977

    mateo1977 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Temat który pojawia się każdego dnia ale niestety nawet po przeczytaniu kilkunastu nie udało mi sie podłączyć xa do pceta.
    Próbowałem chyba wszystkich możliwych konfiguracji. I stosowałem wszystkie dostępne poradniki. Próbowałem ze skrętką i też standardowym kablem dołączonym do konsoli.
    Jeżeli jest jakiś jeszcze sposób to bardzo bym prosił o wskazówkę.
    Mam też kilka pytań- czy DNSy mam wpisać te z połączenia sieciowego-internetowego??
    Mam 3mb łącze DSL w dialogu. Samo podłączenie do sieci przez modem jest bezproblemowe natomiast podłączenie do blaszaka to już udręka.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Robert de Clair

    Robert de Clair Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1: Skrętka, a standardowy kabel to to samo :) chyba że miałeś na myśli kabel skrzyżowany, potocznie kros (crossover).
    2: DNSy: jest kilka szkół. jedna sugeruje DNS tepsy 194.204.152.31 oraz 194.204.159.1 druga szkoła (i ja się tego trzymam) sugeruje o wpisaniu dns'a takiego jak brama
    czyli jesli brama (karta która udostępnia internet) ma IP 10.0.0.2 to DNS także będzie 10.0.0.2

    Kable - ten którym wprowadzasz internet do PC ma być prosty (straight)
    ten który łączy PC z X360 musi być skrzyżowany (crossover)

    Nie ma to jak router - w Twoim przypadku (DSL) ~100PLN
    Po pierwsze jak masz router - to nie musisz trzymać blaszaka włączonego gdy chcesz grać live albo zostawić na noc x do pobrania czegoś. Blaszak zuzywa wiecej pradu i zazwyczaj do tego jeszcze hałasuje :)

    P.S. Kable do routera - zawsze proste :)
     
  4. meczek

    meczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    273
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    wlkp
    Również nie mogę połączyć X'a z PC, ale XBL działa (na win 7, bo na xp nie).
    DNS'a mam takiego jak brama bodajże przy karcie X-PC, bo jak wpiszę z karty, która udostępnia neta to jest kupa i wszystko się sypie :D
     
  5. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    W WinXP by X-klocek w pełni współpracował, musi być zainstalowany dodatek Media Center.
     
  6. mateo1977

    mateo1977 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ja jednak poproszę kogoś z Was by mi pomógł. Już mam serdecznie dość:) nie umiem sam sobie poradzić
    [​IMG]
    na żółto mam zaznaczone połączenie z internetem natomiast na czerwono połączenie z xboxem. Czy moglibyście dokładnie powiedzieć co mam wpisać i jakie IP, bramy w połączeniu z xem i co mam wpisać w samej konsoli??
    Z góry za chęci wielkie dzięki.

    Zaznaczę że na screnie pod tymi zanaczonymi jest połączenie lokalne- jest tostandartowe podłaczenie karty.
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ustawiasz scieciowke na automat
    xboxsa tez
    w dialogu zaznaczasz udostepnianie polaczenie
    wylaczasz zapore i czasami antyvira

    i działa
     
  8. mateo1977

    mateo1977 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem to przez ostatnie kilka dni kilkanaście razy:) ale nic mi to nie dało.
    I to Już 4dzień minął mojej walki z Xem by podłączyć go do kompa.
    Nic kompletnie się nie udało. POprostu X nie widzi mojego kompa.
     
  9. elefanti

    elefanti Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śrem
    Nikt niema pomysłu? Mam ten sam problem :/
     
  10. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    widać że masz wyłączone DHCP. włacz DHCP i problem z głowy.

    i udostępnij łącze internetowe w pc dla innych urządzeń. (we właściwościach karty sieciowej w pc).
     
Wczytywanie...

Poleć forum