1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłaczenie Xboxa HDMI DVI

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Masownik, Grudzień 19, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Masownik

    Masownik Banned

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    wziaść $$?
    Witam
    Kupilem dzisiaj Jaspera i posiadam kabel HDMI z i chichami zolty czerwony biały.. jednak xboxa podpinam pod monitor ktory ma wejscie VGA.. widzialem ze potrzebna jest przejsciowka... ale mam pytanie czy jesli bym kupil na gieldzie taki kabelek KABEL XBOX 360 VGA HD AV LCD/CRT XBOX360 GOLD KX1 (849997044) - Aukcje internetowe Allegro
    czy podejdzie normalnie pod to wejscie do Jaspera bo do monitora to wiem...( mialem ten kabel w swoim pierwszym xboxie z 2006) jesli sie nie da to potrzebowalbym taka przejsciowke tak KABEL HDMI - DVI 2m CENA / JAKOŚĆ -- MOBISOFT -- (845619861) - Aukcje internetowe Allegro
    jednak zalezalo by mi na tym czy by ten stary kabel z xboxa podszedl do tego Jaspera i by bylo po problemie..sorki ze tak zawile..z gory dzieki za odpowiedzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  4. Masownik

    Masownik Banned

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    wziaść $$?
    jest to tansza opcja niz kupowanie tej przejsciowki? i lepsza?
     
  5. patryk.ferszt

    patryk.ferszt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szkotowo/Nidzica
    ale wiesz że jak podłączysz sam kabel HDMI - DVI to nie będziesz miał dźwięku?
     
  6. Masownik

    Masownik Banned

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    wziaść $$?
    jak nie bede mial dzwieku?? tam pisze ze bedzie jak podlacze te chinche bialy i czerwony w przejsciowke i do kabla z glosnikow to wtedy powinien byc dziwek..
    Ps
    Lepszym rozwiazaniem jest kupno takiego kabla VGA? i chyba nie jest to opcja droga?
     
  7. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Podepnę się do tematu. Czyli mam xboxa 360 z wyjściem hdmi i monitor full hd z tylko dvi i vga(d-sub). Kupuje taki kabel KABEL HDMI - DVI 2m CENA / JAKOŚĆ -- MOBISOFT -- (845619861) - Aukcje internetowe Allegro i czy będę miał rozdzielczość tak jakbym podłączył przez hdmi ??? nie stracę na jakości obrazu tak jak ma to przypadek podpinając przez vga ?? A jeszcze kupuje na allegro audio adaper i tam podłączam dźwięk i wszystko powinno dobrze zadziałać tak ???
     
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Po zakupie kabla HDMI-DVI nie masz dżwięku ( musisz pokombinować z oryginalnym kablem component np. usuwając osłonę kabla przy konsoli aby zmieścił się kabel component do audio i HDMI-DVI do wideo ) , lepiej kup ten pierwszy kabelek , różnicy w jakości nie będzie a masz wyjścia wideo ( DVI ) i audio ( chinche ) .
     
  9. Masownik

    Masownik Banned

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    wziaść $$?
    tez wlasnie o tym myslalem...
    A co do tego dzwieku to sie nie zrozumielsimy bo ktos napsial ze nie ebdzie ale psialem ze podepne te 2 chinche..( oslonke wiadomo ze sciagnac) bylo to napisane w tutorialu..
    Ale tka jak pislaem lepsza opcja chyba bedzie kupci taki Kabel VGA caly wydaje mi sie ze na gieldzie wiecej niz 20 nie powinien kosztowac??
     
  10. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    a czy podepnę pod ten monitor xboxa przez taki kabel hdmi-DVI + audio adapter ??? Bo gdzieś czytałem, że jak nie ma hdcp to nie podłącze xboxa. A nigdzie nie jest napisane, że ma hdcp, ale myślę, że ma ponieważ to jeden z najnowszych monitorów samsunga ;D

    21,5" monitor panoramiczny Full HD P2250 - LCD - Monitory | SAMSUNG
     
  11. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Też mam ten sam kłopot, kupiłem sobie monitor i musze się pierniczyć cały czas z vga żeby mieć dźwięk
     
  12. Masownik

    Masownik Banned

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    wziaść $$?
    pisalem w tamtym temacie juz ale tu ci tez odpowiem kup ten kabel KABEL XBOX 360 VGA HD AV LCD/CRT XBOX360 GOLD KX1 (849997044) - Aukcje internetowe Allegro
    nie bedzie zadnych problemow
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum