1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie Xboxa pod modem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez RoboCop, Czerwiec 2, 2011.

  1. RoboCop

    RoboCop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema. Niedawno kupiłem sobie xboxa slim z kinectem. Zastanawiam się jak podłączyc się do usługi xbox live. Mam modem neostrady tp ZXDSL 852. Czy mogę bezpośredni podłączyc go do mojego X'a? Jestem zielony jak ta czcionka w tej sprawie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RoboCop

    RoboCop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Refreshh,bardzo zależy mi na odpowiedziach!
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Chlopie to nie chat zeby miec od razu odpowiedz, troche cierpliwosci, modem jaki masz nie nadaje sie do konsoli bo nie jest on samodzielny, potrzebujesz router z modemem adsl, a ten co masz idzie do kosza
     
  5. RoboCop

    RoboCop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli potrzebuję coś w stylu liveboxa?
     
  6. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    ja raz grałem na takim czymś-odpal płyte instalacyjną od neo i ustaw w tryb bridge (mostek) powpisuj hasło ppoe na pc itp.. jedyne co musisz zrobić to w ustawieniach konsoli w ustawienia ppoe wpisać hasło i nazwe użytkownika i bedzie git
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    LB to router z modemem adsl, a ze tp go nazywa "livebox" to ich nazwa bo samo urzadzenie produkuje firma Sagem

    Wiesz co znaczy pojecie "modem niesamodzielny" ?
     
  8. methodred

    methodred Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Musisz konsolę podłączyć pod komputer, a później skonfigurować nowe połączenie PC-Xbox. Masz livea tyle że komp wtedy musi być włączony.
     
  9. RoboCop

    RoboCop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A,spoko dzięki. Ale jeszcze jedno pytanko. Czym(jakim kablem) kompa do x'a podłączyc?
     
  10. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    ech qwa snafcy,tłumaczyć krowie na rowie......,ja akurat miałem modem z rj45
     
  11. RoboCop

    RoboCop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nosz w morde. Ludzie. To w końcu jak mam to wszyystko podłączyc? Już się pogubiłem.
     
  12. methodred

    methodred Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Zwykłym crossowany R-coś tam... standardowym.
    Kabel między kartą sieciową w kompie a ixem. No a kto k***a ?
    Sąsiada możesz zawołać żeby Ci kabel włożył w Twoje gniazdo...

    Jeszcze raz. Podłączasz modem to pc tak żebyś miał neta normalnie.
    Jak już to zrobiłeś i masz kabel sieciowy taki zwykły RJ-12 chyba lub podobnie to wtykasz go w karte sieciową w swoim pc i z tyłu do konsoli.
    Oczywiście do konsoli drugi koniec kabla.
    Później to już tylko konfigurujesz połączenie na kompie, podobnie jak z modemem.
    Pomogłem? Podziękuj bo chce mieć chociaż jedno ;)
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Robisz zamęt i tyle, to nie jest modem samodzielny wiec i nie ma rj45

    ZXDSL 852
     
Wczytywanie...

Poleć forum