1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podlaczenie Xbox'a pod monitor

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Hieronymus, Listopad 12, 2013.

  1. Hieronymus

    Hieronymus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
    Witajcie,

    dziś przyszedł mi kupiony kabel HDMI>VGA pod monitor.Po podłączeniu xbox>monitor i włączeniu konsoli na ekranie jest napis abym sprawdził kable video..Czy coś źle zrobiłem? Dlaczego nie działa?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Po prostu sprawdź czy wszystko dobrze podłączyłeś. W najgorszym przypadku kabel jest uszkodzony w co wątpię.
     
  4. Hieronymus

    Hieronymus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
    Podłączyłem na pewno dobrze HDMI-Konsola | VGA-Monitor wtyczki sprawdzałem dwa razy i były dobrze włożone.Może jeszcze jakiś kabel jest potrzebny?
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jedyne co jeszcze trzeba zrobić to dźwięk podłączyć. Ale wątpię żeby nie działało ze względu na podłączenie audio.
     
  6. Hieronymus

    Hieronymus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
    Dźwięku na razie nie potrzebuje jak na razie chciałbym mieć obraz :p.A dźwięk i tak będzie szedł przez słuchawki.Może to przez ten kabel co jest w konsoli (HDMI) nie działa obraz? może mój monitor tego 'nie akceptuje'?.
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  8. Hieronymus

    Hieronymus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
    Mój xbox nie ma tego dużego wejścia.Więc kabel nie będzie pasował.Teraz podłączyłem pod inny monitor i nadal jest napisane żebym sprawdził kable video...
     
  9. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Jaki to model monitora? I pokaż dokładnie jaki kabel kupiłeś.
     
  10. Hieronymus

    Hieronymus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
    Ten monitor na którym chciałbym grac to jest HPw1907v
    Kabel który kupiłem:
    [​IMG]

    Dodam,że jak sprawdziłem pod TV(b.starym) to konsola działała,ale podłączyłem innymi kablami.Kabel ten był przysłany razem z xbox'em końcówka 3.5mm(lub podobna) a do tv te trzy kolorowe i konsola działała.
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To jakiego ty masz xboxa, przecież fat i slim posiadają wejście A/V :)
     
  12. Hieronymus

    Hieronymus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
    Xbox 360 Elite Slim Line Black 250GB
     
  13. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    No to wejście A/V znajduje się nad wejściem HDMI.
    [​IMG]
     
  14. Hieronymus

    Hieronymus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
    Mam wejście A/V ale nie takie.Podesłałem PW ze zdjęciem z tyłu konsoli.
     
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Dobra, wnioskując ze zdjęcia, posiadasz tego odświeżonego Slima z tego roku. Rzeczywiście, wejście A/V jest kompletnie inne. W takim razie niestety nie mam pomysłu jak podłączyć to inaczej. Aczkolwiek nie wiem dlaczego nie działa to podłączenie. Probowałeś normalnie konsolę podpinać do TV kablem HDMI-HDMI? Wszystko działa?
     
  16. xboxforu

    xboxforu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    nie dziala ten kabel i nie bedzie dzialac z hdmi(cyfrowo) do vga(analogowo)
     
  17. Hieronymus

    Hieronymus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
    Tak jest to odświeżony Slim z tego roku.Chciałbym sprawdzić czy by działało gdybym kupił kabel ten A/V z końcówką VGA(monitor) ,ale niestety nie mogę znaleźć tego kabla na ebay'u..Nie próbowałem bo nie mam kabla,ale jak podłączałem A/V(do starego TV) z tymi 3 kolorowymi to wszystko działało.

    czyli muszę szukać kabla tego A/V>VGA.
     
  18. xboxforu

    xboxforu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    tak polecam kabel big ben jakosc bdb a tak poza tym ten kabel odeslij typowi i podaj link do aukcji jakbys mogl idioci sprzedaja kable ktore nie maja prawa dzialac bez konwertera
     
  19. Hieronymus

    Hieronymus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
    Tylko,że ja nie chce kabla HDMI tylko tego A/V(ten co jest w odświeżonej wersji xbox'a) >VGA.
     
  20. xboxforu

    xboxforu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    chodzilo mi o kabel big ben av vga byly od big bena a czy juz sa do nowych slimow to nie wiem
     
  21. Hieronymus

    Hieronymus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
    Ja na ebay'u żadnego Big bena nie widziałem:p.Znalazłem coś takiego:

    [​IMG]

    to chyba,będzie dobry kabel?.
     
Wczytywanie...

Poleć forum