1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie Xboxa pod starszy model TV

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez juju7, Czerwiec 30, 2012.

  1. juju7

    juju7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc mam starszy telewizor i z tyłu mam wejście na euro...:/ tylko
    Jak mam podłączyć swojego xboxa zeby był obraz i dzwięk przez TV znalazłem taki kabel KABEL MICROSOFT XBOX 360 CHINCH + PRZEJSCIÓWKA (2427109597) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Będzie on dobry? czy coś jeszcze dodatkowo trzeba kupić. Mam kable ale tylko pod monitor lub kapel HD.


    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kowal1

    kowal1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, jak czinczem albo euro podłączysz będzie ok.
    Swoją drogą sprawdź pudło xboxa - tam powinien być ten kabel :)
    Pozdrawiam
    -
    A jeśli nie masz to kup ten co dałeś linka.
     
  4. Dominus PL

    Dominus PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2012
    Posty:
    369
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kielce
    Powinieneś mieć ten kabel już w zestawie z xboxem :)
    A jak nie ma to kup bo podlaczy sie nim konsole z tv bez problemu :p
     
  5. TeHaCek

    TeHaCek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    KRK
    Ten kabel w zupełności wystarczy
     
  6. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    No to będzie git, ale poszukaj jeszcze w kartonie, a jak chcesz kupić kabel, to kup same chinche a przejściówkę na euro kup w jakimś sklepie albo na targu. Taniej wyjdzie a efekt ten sam. Nie ma potrzeby przepłacać za napis M$.
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Tak jak koledzy wyżej piszą taki kabel dołączany jest do konsoli :) Tylko nie licz na super obraz bo go nie uświadczysz, dopiero na odbiorniku HD lub monitorze LCD :)
     
  8. juju7

    juju7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pierwsze forum które tak mi się podoba od razu rady i pomocna dłoń:) i tyle zainteresowanych dzięki wielkie chłopaki. Xboxa kupiłem luzem:p tzn pez pudełka i kable dal mi gościu do ręki może on będzie miał ten kabel to nie będę musiał kupować:) Może się opłacało lub nie ale kupiłem go za 100zł (kable, 2x joye i ok 60gier) Jest on przerobiony na nieoryginalne płytki;)
     
  9. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Za 100 zł pewnie że się opłacało :)
     
  10. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    lol 100 zł to sama konsola z RROD'em kosztuje, albo nowy pad :D Gratuluję udanego zakupu :]
     
  11. szymeq92

    szymeq92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2014
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A duża będzie różnica jak podlacze do nowszego tv z hd przez euro a nie hdmi ?
     
  12. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    No różnica będzie zauważalna ;) A co - konsola nie posiada HDMI czy jak?
     
  13. szymeq92

    szymeq92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2014
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Niee, po prostu musiałem oddać dekoder od tv i nie mam obecnie kabla hdmi, a ten co był w zestawie pożyczyłem. Myślałem, że nie będę musiał kupować specjalnie hdmi, ale już zamówiłem :)
     
  14. saju1906

    saju1906 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    65
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sosnowiec
    jak kupisz oryginalny kabel do xbox'a to powienieneś mieć 6 czinczy (tzw. Component), jeżeli podłaczysz je wszystkie z tyłu ledowego tv to w dashu ustawiasz 1080i i grafika jest super wszystko zależy od kabli, wersji x'a, telewizora, gry w zasadzie to od wszystkiego. najlepiej poszukaj jakiegoś używanego zasilacza do x'a, gdzie sprzedający daje ci cały kabel i kup przejściówkę z czinczy na euro (ok. 5 zł na allegro) ale jakoś jest lipna, przedewszystkim na starszych telewizorach tzwn. z "****" nawet nie odczytasz napisów z tłumaczenia bo są niesamowicie małe a nie da się ich powiększyć.
     
  15. szymeq92

    szymeq92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2014
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
  16. szymeq92

    szymeq92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2014
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Ostatnio jak włączam xbox'a, informacje o podłączonym internecie, tep. konsoli itp są ucięte. Czego to może być wina? Nie grzebałem nic w ustawieniach obrazu telewizora, ani w ustawieniach konsoli. Wiem, że można to wyscalować w ust. FSD, ale ciekawi mnie czemu nagle tak się zrobiło.. Ma ktoś może jakiś pomysł czemu tak jest ?
    To prawda, że jak się trzyma konsole poziomo to nie powinno się potem zmieniać na pion i odwrotnie ? Tylko cały czas w tej samej pozycji ?
    http://i.imgur.com/SSJlmcD.jpg
     
  17. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    FSD > Settings > System Settings > Overscan > Reguluj suwakami.
     
  18. szymeq92

    szymeq92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2014
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    No wiem że można właśnie wyskalować "Overscan", ale zastanawia mnie czemu nagle ekran jest ucięty jak wcześniej było wszystko dobrze, a nic nie grzebałem w ustawieniach. Nawet przy włączeniu FSD napis "Dopieszczanie grafiki" jest ucięty mimo, że już wyskalowałem. Możliwe, że to jakiś błąd ?
     
  19. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sprawdź w ustawieniach TV - miałem podobnie (ucięty dolny pasek po wciśnięciu GUIDE na padzie), Overscan nie pomógł, musiałem kombinować w TV.
     
  20. szymeq92

    szymeq92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2014
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    no wlasnie w tv jest wszystko ok bo sprawdzalem ;/
     
Wczytywanie...

Poleć forum