1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie Xboxa premium do Full HD

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez ziombel, Lipiec 11, 2010.

  1. ziombel

    ziombel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Witam.

    Z góry przepraszam, jeżeli to nie ten dział, ale do końca nie wiedziałem, w którym napisać.

    Mam pytanko. Własnie zamówiłem sobie TEN telewizor i chcę podpiąć do niego konsolę, aby odbierała mi w jakości HD. I teraz, czy wystarczy, że podłącze te dodatkowe trzy kolory kabelków (niebieski, zielony i czerwony) + przestawie na kablu od xboxa przełącznik na HDTV ?

    Czy może musze jeszcze coś dodatkowego zrobić ?


    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    jezeli twoja konsola ma wyjscie na kabel HDMI a na screenie widac ze telewizor ma wejscie na kabel HDMI to po prostu kup ten kabelek :) ja pamietam ze kiedys tymi kablami probowalem odpalic i dzialalo mi tylko na przelaczniku TV czy jakos tak heh a jak przelaczylem na HDTV to mialem brak sygnalu moze ktos inny sie wypowie
     
  4. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Jak masz premium to zapewne masz componenta i tym uzyskach już hd, ale jak masz konsole z hdmi to podłącz przez hdmi, te kable już grosze kosztują (ok.20zł za 2-3 metry).
     
  5. ziombel

    ziombel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kołobrzeg
    dzieki wielkie Panowie.
    Czyli podłączyć przez HDMI, na componencie(tak zgadza sie, mam) ustawic HDTV i te 3 kabelki jeszcze doczepic.

    Zgadza sie ?
     
  6. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    HDMI tylko wtedy jezeli konsola ma wyjscie HDMI takim oto kablem kablem

    [​IMG]

    jezeli konsola nie ma takiego wyjscia to wtedy component podlaczyc wszystkie kable i przelaczyc na HDTV
     
  7. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Tak ja wyżej kolega ci powiedział zrób, ale jak masz hdmi to lepiej hdmi, bo z tego co pamiętam component to 720p/1080i a hdmi to 720p/1080i/1080p/1600p (z czego 1600p xbox nie obsługuje).
     
  8. ziombel

    ziombel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kołobrzeg
    aaa okey rozumiem.
    Podsumowując: jako, że ja mam HDMI, to tylko podłączyc za pomocą tych kabli co KULA pokazał i nie bawic się w te 3 kolorowe kabelki i component.
    Samo HDMI wystarczy ?

    Sorry, ze takie noobowskie pytania zadaję, ale chce być w 100% pewny, że wszystko robie poprawnie.
     
  9. banan1996

    banan1996 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak kabel HDMI ma w sobie i dźwięk i obraz. Masz 104 posty i o takie coś się pytasz no cóż to co napisałem potwierdzi każdy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum