1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie xboxa z komputerem. Problem z ip.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adamos1414, Wrzesień 10, 2013.

  1. adamos1414

    adamos1414 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Posiadam problem z połączeniem xboxa i komputera kablem Ethernet.Otóż mam internet radiowy i drugą, nie używaną karte sieciową z wejściem RJ 45. Czytałem trochę o tym połączeniu i połączenia bezprzewodowego (głównego) nie mogę udostępnić, bo nawet nie ma takiej opcji w właściwościach.
    W drugiej karcie sieciowej jest opcja udostępniania.Gdy zaznaczam wyskakuje mi okno z napisem"
    Klikam "tak", i wtedy nie mam internetu na komputerze, a w głównym połączeniu bezprzewodowym adres ip zostaje właśnie zmieniony na 192.168.0.1(taki miałem adres bramy domyślnej, więc się odrazu usuwa)

    Nie wiem, czy zrozumiale to opisałem, mam nadzieję, że tak.
    Byłbym wdzięczny za pomoc, w razie potrzeby mogę to rozpisać bardziej szczegółowo.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kirito

    Kirito Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Skierniewice, Poland
    od jakiego dostawcy masz internet ?
    Używasz jakiegoś programu do podłączenia sie do internetu ?
    No i czy jak wchodzisz w połączenia sieciowe to masz tylko 2 czyli wykrywa ci karty czy wiecej ?
    Przykład
    Połączenie lokalne
    Połączenie lokalne 2
    czy jest ich więcej
    czyli
    Połączenie lokalne
    Połączenie lokalne 2
    Timplus (tak nazywa sie dostawca mojego internetu )
    Bo jeżeli do Połączenia sie z internetem używasz programu który u nie nosi nazwę timplus i mam 2 karty to u mnie w połączeniach sieciowych mam 3 czyli Połączenie lokalne Połączenie lokalne2 i Timplus
     
  4. COPROB0

    COPROB0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2013
    Posty:
    55
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Oslo, Norway, Norway
  5. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Od paru dni się tak samo męczyłem a mam 5 kart sieciowych (2 wirtualne) i dopiero wywalenie wszystkich i zostawienie jednej wifi i wbudowanej rozwiązało problem. Durny toster nie chciał się łączyć (nie odbierał pakietów danych) A drugi PC działał idealnie.

    Ja mam internet Aero2, normalnie użył bym routera ale się tak nie da nie mając drogiego sprzętu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum