1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

podłączenie xboxa z monitorem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez jackas95, Lipiec 24, 2010.

  1. jackas95

    jackas95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z miasta
    siema, wpadłem na pomysł, żeby podłączyć xboxa pod mój monitor (1920x1080) ale wejście DVI mam zajęte przez kompa i chciałem podłączyć xboxa pod D-SUB w taki sposób: adapter HDMI(M) - DVI(F) >> adapter DVI(M) - D-SUB(F) >> kabel VGA >> monitor. i mam pytanko, czy przez takie połączenie przejdzie sygnał w FHD? mam przeczucie, że nie ale liczę na zdanie jakiegoś "eksperta" ;]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  4. jackas95

    jackas95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z miasta
    bo mi zależy na rozdzielczości 1920x1080. na kompie mi szło przez D-SUB ta rozdzielczość, czy ten kabel zapewni dobry odbiór ??
     
  5. jackas95

    jackas95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z miasta
    dobra, już podłączyłem (przez dvi), ale jak ustawiam roz. 1920x1080 to obraz migocze i wyskakuje komunikat, że ta rozdzielczość nie obsługuje 50Hz, to ustawiłem na 1360x768 i jakość WOGÓLE sie nie zmieniła (czyli nie ma różnicy między 1920x1080 i 1360x768 poza migotaniem, co też jest dziwne) i wszystkie napisy i "obiekty poboczne" są za duże, na moim tv FHD proporcje wielkości ekranu do napisów były inne. nie wiem czy tak ma być, i jeszcze pozostaje problem z migotaniem. może ktoś pomóc?
     
  6. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W ustawieniach monitora musisz pokombinować z odświeżaniem i rozdzielczościami.
     
  7. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
    i z tzw. adjustingiem (ustawianie proporcji)
     
  8. jackas95

    jackas95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z miasta
    w ustawieniach nic nie ma, a adjusting nie jest jest dostępny w trybie dvi
     
  9. matek077

    matek077 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    W-CH
    Moim zdaniem zamiast kombinowac z monitorem to albo telewizor full hd albo poprostu kabel z allegro z wyjsciem vga do monitora :p
     
  10. Becuś

    Becuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    286
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja bym na Twoim miejscu zainwestował w kabel VGA i masz spokój bez żadnego kombinowania.
     
  11. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Najlepszy będzie kabel VGA, ale nie jakiś shit za 9zł tylko oryginalny MS lub bigbena. Obraz Ci migocze bo za dużo kombinowania zrobiłeś przy tym podłączeniu :). A możesz podpiąć PC pod D-Sub a Xboxa pod DVI, nie sądzę żebyś zobaczył różnicę.
     
  12. jackas95

    jackas95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z miasta
  13. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Tak miałem podpiętą konsolę takim kablem z konieczności braku wejścia hdmi w monitorze. Obraz przebijał, tak jakby były dwa na siebie nie równo nałożone.
    Z oryginalnymi nie miałem do czynienia. Lecz sądząc po opiniach zarówno ten org microsoftu jak i bigben sprawują się o niebo lepiej niż taki co pokazałeś.
     
  14. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ja mam dokładnie ten kabel, obraz żyleta. To tylko w dużej mierze od TV
     
Wczytywanie...

Poleć forum