1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie XboxONE (takze PS4) do monitora VGA

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Punisher, Listopad 15, 2014.

  1. Punisher

    Punisher Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    428
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Chełm, Poland
    Czy jest mozliwosc podłączenia konsoli do monitora z wejsciem VGA za pomocą tego np :
    http://www.komputronik.pl/product/19...ACK_3_5mm.html
    ?
    I czy rozdzielczosc nie ulegnie zmianie ani zniekształceniu? Czy inne konsole PS3 i PS4 takze będą wyświetlały poprawnie obraz za pomocą takiego konwertera?

    PS. Dlaczego konsole nigdy nie miały wyjscia normalnego VGA,tylko te kretyńskie złącza do TV lub hdmi? Monitor mam vga i dziala on dobrze więc nie moge go wymienic tylko dlatego ze nie ma hdmi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    dobrze że maja hdmi(sygnał cyfrowy) a nie vga(sygnał analogowy)...a czy bedzie dzialac nie wiem
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Punisher nie zadziała. Idąc twoim tokiem lepiej moze miec tv crt bo sie nie psuje... Technika idzie do przodu twój monitor to dziad..
     
    1 osoba to lubi.
  5. frytas16

    frytas16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2011
    Posty:
    205
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stare Kurowo
    Musisz mieć konwerter, który jest drogi.
     
  6. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    dlatego nie maja bo konsole sa do TV a nie do monitorow, do monitorow sa komputery, po drugie hdmi to jest przyszlosc, wystarczy kabel za 5 zl zeby dzialalo a nie za VGA za 100 zl z pozlacanymi koncami zeby nie bylo jakis zaklocen bo to analog
     
  7. Czezare

    Czezare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2014
    Posty:
    52
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Punisher, Twoj link z komputronika nie otwiera sie, ale nie szkodzi. Tak jak juz przedpiścy pisali nie bedzie dzialac, poniewaz nie ma mozliwosci, aby obraz cyfrowy HDMI przeistoczyc na obraz analogowy VGA. Musisz kupic konwerter. Gdyby jednak Twoj monitor mial wejscie DVI (24 pin+1), czyli cyfrowe to wystarczylaby zwykla przejsciowka zenska HDMI - meska DVI. Jesli Twoj monit nie ma gniazda DVI bez konwertera sie nie obejdzie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum