1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

podmiana Liteon V1 na hitachi lub samsung

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez suhacz1989, Czerwiec 2, 2011.

  1. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam
    posiadam konsolę z napędem liteon v1 niestety ma uszkodzony laser, metoda PMT szczytałem klucz. posiadam dwa napedy Hitachi 0079FL z 10.2007 oraz Samsung TS-H943, oba są sprawne.
    Mam pytania
    1) ktory napęd jest lepszy do wgrania klucza oraz pod późniejszy LT + ?
    2) w jaki sposob to zrobić ? najlepiej krok po kroku, mile widziane linki do prostych poradnikow
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Wpisz w Google " [Xbox 360] Poradnik - Jak Sflashowac Naped w X360 - Wersja do druku "
    Zamień na Hitachi (brak problemów z AP 2.5 )
     
  4. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    dokładnie, jak zrobisz spoof na samsunga to nie będziesz mógł uruchamiać gier ap25. Zrób spoof na hitachiego, bo wersja 79 obsługuje AP25. Co do flashowania hitachiego 79 to obejrzyj pare filmików na Youtube, szczególnie jak wprowadzić napęd w tryb Mode-b.

    Apropos uszkodzenia lasera w liteonie to szkoda napędu i moim zdaniem lepiej kupić laser i wymienić, chyba że coś jeszcze ma uszkodzone
     
  5. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    czyli ogólny tok jest taki ze mam szczytny plik dummy.bin ze starego liteona v1,podpinam hitachi kablem sata pod kompa. zasilanie biore z xbox'a, odpalam JF wgrywam LT + 1.1 i zapisuje firmware w dosflasu na moim hitachi ?
     
  6. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    tak, ale musisz wprowadzić hitachi w mode-b żeby coś na nim zapisać i nie wgrywasz dosflashem tylko jungleflashem
     
  7. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Uruchamiasz JungleFlasher .
    'Open Source Firmware' tu wybieracz Dummy.bin (swojego Liteona) .
    'Open Target Firmware' tu wybierasz LTPlus-79......1.1.bin (dla Hitachi) .
    Klikasz "Spoof Source to Target" (klucze powinny sie pokrywac)
    I "Save to file"
    Tak przygotowany plik Hit_CFW.bin wgrywasz do Hitachi wg.poradnika.
     
  8. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jak wybieram
    Open Target Firmware' tu wybierasz LTPlus-79......1.1.bin (dla Hitachi)
    Mam 4 wersje plikow
    LTpus-79-4b00-1.1
    LTplus-79-4C30-1.1
    Ltplus-79-4d20-1.1
    Ltplus-79-4e10-1.1

    ktory wybrac ?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nie wgrasz tak najpierw trzeba manual spoof. zmownic key bo ciagle bedzie flashowal z kluczem z hitachi. pobaw si zakladkami od hitachi jest tam wszystko. odczutaj fw z hiyachi wgraj mu oryginalny zobaczys jaki ma
     
  10. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jak ustawiam 79 unlock wyskakuje mi taka informacja
    Drive rev undetermined, Aborting!
    Playing 79Unlock Audio CD
    Failed to Play 79Unlock Audio CD
    wczesniej znajduje Port i naciskam send mode-B
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  12. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  14. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no OK kupie plytke i nagram. Ale mógłby prosić krok po kroku o schemat co zrobić zeby wgrać klucz do napedu hi tachi 0079FL a nastepnie zrobić flash LT + ?
    Posiadam plik dummy.bin ze starego Liteona V1 oraz JF 0.1.182

    z góry dzieki za poswiecony czas
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  16. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    fajnie jest tu pokazane jak zrobić flash, a jaki sposob wgrać klucz ze starego napedu do nowego przy wykorzytaniu pliku dummy.bin przed flashem ? ?
     
  17. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    up !
     
Wczytywanie...

Poleć forum