1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podmiana napędu liteon na liteon konsola phat LT 3.0

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez ZdzichoTnT, Lipiec 5, 2013.

  1. ZdzichoTnT

    ZdzichoTnT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam
    Sytuacja jest następująca:
    Są dwie konsole phat w obu jest taki sam napęd liteon DG-16D2S obie LT 3.0 . Do obu napędów posiadam klucze.
    konsola nr 1 jest zbanowan i uszkodzona ale ma sprawny technicznie napęd dvd.
    Konsola nr 2 jest nie zbanowana sprawna tylko napęd dvd szwankuje.

    Pytanie czy jest możliwe przełożenie napędu z konsoli nr 1 do konsoli nr 2?
    Rozumiem, że jest potrzebna zmiana klucza w napędzie z konsoli nr 1 na klucz z napędu w konsoli nr 2. Tylko jak to zrobić? Do tej pory wygrywałem tylko LT 3.0 na oryginalny frimware. Jak się robi tylko zmianę klucza (podmianę)?
    Rozumiem że jungleflasherem tylko gdzie klikać?
    Czy też trzeba jeszcze raz nagrać LT 3.0 ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Wgrywasz tak jak oryginalny fw tylko w target daj 0251
     
  4. ZdzichoTnT

    ZdzichoTnT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ale rozumiem ze do napedu z konsoli nr 1 używam klucza z napędu z konsoli nr 2 tak?

    A jeżeli tak to granie online będzie ok ? Oczywiście na konsoli nr 2 z napędem z konsoli nr 1do którego będzie wgrany klucz z napędu z konsoli nr 2
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Tak klucz musi być z konsoli do ktorej chcesz włożyć napęd
     
  6. ZdzichoTnT

    ZdzichoTnT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki za pomoc
    Innymi słowy podmiana klucza napędu na inny jest faktycznie zrobieniem kolejnego flasha LT 3.0 tylko w zakładce firmware tool 32 w source podaje się inny klucz (w moim przypadku z konsoli nr 2). A potem robi się normalny flash w zakładce MTK Flash 32 czyli erase wirite itd?
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    dokładnie
     
Wczytywanie...

Poleć forum