1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podmienianie Full Vers. zamiast dema ITP

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez proven, Grudzień 29, 2013.

  1. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    Witam !
    A więc mam kilka pytań co do wrzucania gier demonstracyjnych na pendrive.

    1. Czy jest możliwość podmiany gry w wersji demo na pełną ? np. poprzez edytowanie gry xex czy tam hex ? :D

    2. Czy dałoby radę wrzucić grę lub ją edytować aby działała w stylu Diamond games? czyli odpalanie jej z dysku bez przeróbki?

    3. Czy my mądre głowy internauci wymyśliliśmy obejście/przejście/wejście gier przez USB bez większych $ $ wydatków ?

    Sądzę, że jakiś sposób z edycją gier aby je czytało jako demo czy też edycja gier na takie które są pobierane z XbxL na dysk i działają !

    Prosiłbym o waszą pomoc lub też sugestie w tym temacie, aby w sile i jedności umysłów ścisłych kontemplować nad naszym własnym obejściem !
    Czekam z niecierpliwością :applouse:

    PS. ' Jeśli jest to nie możliwe, to przepraszam troszkę mogło mnie ponieść ' :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Na wszystkie Twoje pytania jest tylko jedna prawidłowa odpowiedź:
    Musisz przerobić konsolę metodą RGH - tylko wtedy uruchomisz wszystko w wersji full.
     
  4. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    1. tylko jeżeli masz rgh /jtag
    2. teoretycznie jest taka możliwość, non jtag - jest to zamknięta grupa, wymieniają się profilami z grami itd.
    3. raczej nie.

    @edit:
    eh wyprzedził mnie :D


    //Hah, znowu :D
    ~z0nk31
     
  5. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    To było stwierdzenie sprawdzonego sposobu,
    Chciałbym w większym gronie poszukania pomysłu jak to można ominąć, chociażby do restartu konsoli czy coś w tym stylu,

    Chcieć to móc ! Niby się nie da, a zagraniczni wymyślili obejście przez układzik scalony, sata, usb
    My Polacy szukamy prostych rozwiązań, oczywiście, żeby nie było, że leniwi !
     
  6. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    jest, tak jak powiedziałem non-jtag. Ktoś udostępnia ci dane do konta xboxlive i ściągasz na dysk daną grę. Cała ekipa składa się po parę zł i kupują wybrane tytuły. Jak wspomniałem jest to grupa zamknięta.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Czyli chcesz byc pasozytem dajcie i tyle... rgh i tyle w temacie

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    No tak nawet jeśli bym się do tego przyłączył to musiałbym mieć dostęp do XbxL, a z najnowszym dashem i przeróbką LT 2.0, podłączenie grozi bannedem w ciągu kilku sekund. Hmm, czyli przybite jest, że 'no Szwagier ni ma ch..ja' 'no normalnie się nie da nie'
    :D
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No tak jak masz zero pojecia to zyj w przekonaniu o banach...

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  10. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    no to wgraj 3.0, jeżeli masz phata to zaledwie 30 zł, nie wspominając o tym że phat jest banalny do przerobienia i można to zrobić samemu. Z liteonem jest trochę zabawy ale sprzętem "home made" spokojnie da się wykonać przeróbkę.

    grając na kopiach mógłby zgarnąć bana (za topology) ale za gry xbla... nie ma opcji :)
     
  11. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    Widzę, że niektórzy ludzie trafili tu przypadkiem i piszą z wielką łaską.
    Co do przeróbki 3.0 się troszku zastanawiam, bo wszystko ma swoje wady i zalety :D
     
  12. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    lt 3.0 + nagrywarka ihas i nie ma bana :) nie widzę żadnych wad ...
     
  13. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    Wady z mojej strony, ponieważ dostałem tego xbx'a od znajomego, on go nie używał bidok bo nie ma czasu.
    Nie chciałem w niego za dużo inwestować bo oddam go jego bratankowi, więc nie widzę sensu, żebym kupił dodatkowo ihas'a ani przerabiał RGH.
     
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    150-200 zł i masz zrobione RGH. Wtedy odpalasz co chcesz, no ale twój wybór :)
     
  15. Semimav

    Semimav Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Chyba ze zrobisz to samemu wtedy koszt spada do ok 50zl...:).
     
Wczytywanie...

Poleć forum