1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podpięcie componentem

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Bolcman, Wrzesień 6, 2011.

  1. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
    Witam,
    podpiąłem ixa do mojego starego telewizora poprzez component, mam na nim ustawione hdtv, na konsoli 720p. Ale mam jeden problem - nie ma dźwięku. Coś źle podpiąłem??? Jak sobie z tym poradzić???
    Nie mam wyjścia hdmi w tv, a przez przypadek odkryłem zielone, niebieskie i czerwone wyjście w moim TV:-D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    podepnij jeszcze biały i czerwony one są od dźwięku(tamte zielony czerwony niebieski od obrazu)
     
  4. Dosiapl

    Dosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    598
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sanok
    jeżeli nadal nie będzie działać, popatrz w ustawieniach TV, czy masz wejście audio włączone na cyfrowe, czy na analogowe, ja taki problem miałem w Sony i zmiana na analogowy pomogła : )
     
  5. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    tak tylko że w starych tv masz tylko av - wideo + dźwięk stereo (lewe+prawe) i nie podepnie wszystkich chinch'y od componenta
     
  6. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Autor tematu aż tak starego tv to nie ma, jeśli posiada component. Gdzieś są gniazda audio L+R biało czerwone, poszukaj .
     
  7. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
    Rzeczywiście aż tak starego tv nie mam. Podpiąłem wszystko hula, ale mam następne pytanie w związku z tym tv i podpięciem go.
    Mogę odczytać napisy z telewizora, ale czasami są małoczytelne. Czy to można w jakiś sposób zmienić? Czy wynika to już z wieku telewizora i najlepiej by było kupić tv z hdmi?
     
  8. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Tego raczej nie zmienisz. Sam miałem ten problem w większości grach. W takim Battlefieldzie Bc2 nie widziałem nicków graczy, po zmianie telewizora było okej. Możesz pobawić się ustawieniami w tv(kontrast itp.) mi to wtedy trochę pomogło.
     
Wczytywanie...

Poleć forum