1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

podpięcie do xbox live.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez chester35, Grudzień 31, 2010.

  1. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
    witam . mam neostrade tp modem ZXDSL , kupilem sobie router i chce podlączyc sie do xbox live ale jak narazie lipa ;/
    podpiołem modem od neo do routera i z routera do konsoli kabel ethernet daje sprawdzanie polączenie i nic ;/ nie moge sie połączyc . co zrobilem zle?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  4. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
    sory ale dalej nic ;/ moze mi ktos krok po kroku wytlumaczyc jak to podpiac? prawie 2 tygodnie sie z tym męcze i nic . prosze mnie nie odsylac juz do jakis stron itp bo to nic nie pomoglo. juz zaczynam myslec ze lepiej bylo by przerobic konsole i miec spokoj.
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Masz tam opisane krok po kroku więc co chcesz więcej?
    Jaki masz ten router?
     
  6. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
    pentagram adsl 2+

    w konsoli mam wpisac ip , bramke , itp dokladnie jak tam na zdjęciach pokazane ?

    jesli daje ustawienia automatyczne to mam taki komunikat :

    Wprowadzony serwer DNS nie zmienił nazwy serweró usługi XBL i witryny Xbox com wylącz router lub modem i odczekaj 30 sekund

    a jak daje ustawienia ręczne te co sa podane w linku to mam komunikat:

    Połączenie z urządzeniem sieciowym za pomoca statystycznego IP nie jest mozliwe wylącz router lub modem i wlącz ponownie za 30 s
     
  7. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To sprawdź w ustawieniach routera czy nie masz filtrowania MAC albo włączonego firewalla
    Jak podłączysz konsole to musisz zresetować modem i router
     
  8. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
    jak wejsc w te ustawienia routera ??

    Panowie widze ze w ten sposób nic nie zdziałam , czy ktos rozumny moglby znalesc troche czasu i pomoc mi rozwiązac ten problem na gg . 8638042 najlepiej jakby ten ktos uzywal neostray podpietej pod router. juz drugi tydzien męcze sie z tym i nic ;/ specjalnie nie przerabialem konsoli dla XBL , za router zaplacilem 50 zł , na dodatek kupilem Bad company 2 zeby pograc w sieci i jak narazie niepotrzebnie wydane pieniądze;/

    tak mam to podpięte moze cos jest zle ?

    http://img820.imageshack.us/img820/8185/beztytuubfy.png
     
  9. Andreej

    Andreej Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kabel od Neostrady podłączasz pod Modem ADSL potem ten modem podłączasz pod Router i do Routera podłączasz 2 kable jeden dla PC i 2 dla Xboxa.
     
  10. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    192.168.1.1 w przeglądarce wchodzisz w ustawienia routera, uprzednio podając login i hasło. Login i hasło prawdopodobnie brzmi admin / admin , jeżeli nic nie zmieniałeś. Jeżeli nie pasuje login/hasło sprawdź na naklejce znamionowej jaki jest login i hasło ( pod routerem lub na jednej z bocznych ścianek ).
     
  11. Marydson

    Marydson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    234
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubaczów
    tez mam pentagram i musialem wylaczyc blokowanie MAC w ustawieniach routera.
    Konsola sama pobiera ip itp , nic nie wpisuj.
    Zadzwon do ms na infolinie tam Ci pomoga szybko to podpiac
     
  12. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
    jesli wpisuje ten adres strona sie nie otwiera
     
  13. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    No jak źle podpiołeś wszystko to jasne że ci się nie będzie otwierać

    Kabel od neta ten który ci idzie z sufity czy ze ściany podpinasz najpierw do modemu neostrady. Później do modemu neostrady podpinasz router pentagrama. I teraz do routera pentagrama podłączasz pc jednym kablem i xboxa drugim kablem.

    Tak jak na tym obrazku, tylko zamiast napisu 'osiedlowy net' wyobraż sobie tam xboxa
    http://img571.imageshack.us/img571/2585/lanr.jpg
     
  14. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
  15. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Ja się poddaje, nic ci nie wytłumaczę, bo i tak tego nie zrozumiesz. Jak już ktoś ci wytłumaczy jak podłączyć modem do routera ( nie wiem czy w tym wypadku jest to możliwe, ale jakby pokombinować na pewno by się dało ), to kolejne co musisz zrobić to sklonować adres MAC modemu do routera ( u innych operatorów jest to konieczność ). Następnie zrób to co ci kazałem na poprzedniej stronie. Koniec mojego wkładu tutaj, szkoda nerwów :D.
     
  16. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    No kolegia niestety nie ma żadnego pojęcie a zabiera się za takie rzeczy. Zamiast poszukać to pyta się milion razy a naprawde wszystko można znaleść

    Ten kabel który łączysz kompa z modemem(usb) wywal.
    Z tyłu w modemie powinieneś mieć coś takiego - http://h-349.h1.hostworks.com.ru/catimg/photo5.jpg
    W gniazdo ethernet wkładasz kabel sieciowy rj45 i a drugi koniec do routera w gniazdko WLAN/WAN

    Teraz patrzysz na router i obok tego gniazda WLAN/WAN masz kolejne gniazda ethernetowe. W nie wkładasz kolejne kable sieciowe rj45 i łączysz jeden kabel z xboxem i drugi kabel z pctem

    Jeśli nadal nie rozumiesz to weź znajomego który ogarnia temat
     
  17. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
  18. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jak dalej sobie nie poradziłeś to napisz mi nr GG na PM to pomyślimy.
     
  19. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
    OK więc tak . podpięcie routera i modemu jest niemozliwe , przynajmniej u mnie :p więc podpiołem tak RJ-11 do routera i z routera RJ-45 do PC . wchodze w ustawienia routera robie niby tak jak w poradniku , chociaz nie jestem pewny czy dobrze bo troche sie w tym gubie ;/ ale po ustawieniu wszystkiego mam takie cos

    Link #9323 - Gametrade.pl

    a jak zaczolem sie jeszcze bawic ustawieniami to wkoncu Dioda ADSL swieci na zielono ale dalej nic bo mamm taki bląd

    Link #9324 - Gametrade.pl
     
  20. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
    ok juz po sprawie , zadzwonilem do neo i panowie uporali sie z problemem . dzięki za pomoc :p temat mozna zamknąc
     
Wczytywanie...

Poleć forum