1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

podpiecie konsoli do monitora

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dawid28081994, Lipiec 27, 2011.

  1. dawid28081994

    dawid28081994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam. moj brat kupil wczoraj monitor 22'' do grania na x360, ale ten monitor ma tylko wejscia dvi i vga. Czy da sie go podpiac do konsoli tak zeby dzialal w hd 1080i i zeby byl dzwiek. Z gory dzieki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tak da się kabel na component -> VGA + przejściówka z chinche na jack

    http://allegro.pl/kabel-vga-xbox-360-gold-plated-i1717540386.html << mosz

    http://allegro.pl/przejsciowka-adapter-jack-3-5-rca-ps3-xbox-i1726204464.html << przejściówka jesli chcesz podpiąć głośniki czy słuchawki

    A jest jeszcze jedna metoda z której korzystałem jak nie miałem tego kabla component -> vga . A więc jeśli masz kabel HDMI i przejściówkę którą dostaje się z kartami graficznymi tzn D-SUB na HDMI to wpinasz kabel HDMI do xboxa i do tej przejściówki a przejściówkę do monitora , oczywiście nie bd dźwięku lecz możemy wpiąć component aby mieć dźwięk . Mi na slimce to chodziło
     
  4. dawid28081994

    dawid28081994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale bedzie to dzialac w 1080? bedzie jakas roznica od podpiecia normalnym kablem hdmi?
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  6. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ciężko powiedzieć. Mogę ci powiedzieć tyle że podpiąłem tym kabel się pod dwa różne monitory aby sprawdzić różnice . Pierwszy z nich to samsung 22" max roz 1680x1250 i benq led 22" max roz 1920x1080 . W tym wypadku różnica była. A jak bd pomiędzy HDMI a tym kablem to nie wiem .
     
  7. dawid28081994

    dawid28081994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jest taka przejsciowka? hdmi>Dvi + chinche
     
  8. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Raczej nie , ale zawsze można kabel oskórować i się bawić .Albo tak jak ja pisałem czyli wpiąć HDMI i component
     
  9. dawid28081994

    dawid28081994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak podpinales to jaka max rozdzielczosc w ustawieniach byla?
     
  10. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    taką jaką miałem max na monitorze czyli 1680x1250.


    Edit: Z tego co wiem DVI a HDMI to tylko różnica w dźwięku i tyle
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Przejsciowka z d-sub na dvi nie da sygnalu cyfrowego wiec roznica bedzie zerowa, a tanie kable vga nadaja sie tylko do wyprowadzenia dzwieku bo obraz na nich jest rozdwojony, nie wyrazny i ma zle kolory
    Najlepiej kup kabel HDMI-DVI i najtanszy vga do xboxa i z niego wyciagnij tylko dzwiek
     
  12. dawid28081994

    dawid28081994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale da sie tak? testowales? bo mysle ze ja podepne vga do xboxa to wyjscie hdmi nie bedzie dzialalo.


    znalazlem takie cos
    m.ceneo.pl/produkt,10620399.htm
    tylko ze drogie stasznie.
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Oczywiscie ze sie tak da, warunek taki ze trzeba rozebrac obudowe wtyczki av aby zmiescily sie hdmi i av, sam tak uzywam i podejrzewam nie tylko ja
     
Wczytywanie...

Poleć forum