1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podpinanie napędu z X do kompa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Oxmaster, Wrzesień 29, 2012.

  1. Oxmaster

    Oxmaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam.
    Komp mi nie widzi nagrywarki z Xbox'a gdy podpinam ją do kompa, słyszałem coś o tym, że trzeba mieć chipset nForce czy jakiś inny na płycie głównej, ale wątpię, że w tym tkwi problem. Zatem moje pytanie JF nie widzi napędu lecz czasami jak zmienię port to widzi mój HDD, ale napędu z X już nie. Czego to może być wina?
    Napęd zasilany z prob'a, laser się świeci.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Zmień w Biosie opcję SATA AHCI z enhanced na compatibile
    Mi pomogło :)

    Pozdrawiam !
     
  4. Oxmaster

    Oxmaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Hmm, nie mam takiej opcji w BIOS'ie mogę tylko zmienić z IDE na AHCI, po tej zmianie dalej nie wykrywa napędu.
     
  5. Oxmaster

    Oxmaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  6. wolak

    wolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    98
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odp: Podpinanie napędu z X do kompa

    Probowales pod tym portem gdzie widzi hdd

    Wysyłane z mojego T-Mobile myTouch 3G za pomocą Tapatalk 2
     
  7. Oxmaster

    Oxmaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Tak, nic to nie dało.
     
  8. wolak

    wolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    98
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Może probe nie działa spróbuj na zasilaniu z konsoli
     
  9. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dobrze słyszałeś. Compatible Chipsets
     
  10. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Problemem jest z pewnością niekompatybilny kontroler sata.
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Podpinanie napędu z X do kompa

    A nie masz czasem systemu 64bit? Jeśli tak to trzeba wyłączyć podpisywanie sterowników żeby jf działał poprawnie

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum