1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podzespoły PC

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez kacper000777, Maj 26, 2012.

  1. kacper000777

    kacper000777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opolskie
    Witam mam kompa zasilacz 250wat, intel 4 , geforce 7600, dysk 160gb + 2 80gb , 2 cd-rom (1 to i-has :D), 2gb ram
    Tak więc procek jest troszkę zasłaby na win7 chciałbym go zmienić na I3 540 i mam kilka pytań
    1. zasilacz da rade ?
    2. może zostać chłodzenie z pen.4 ?
    3.oco chodzi z ta wbudowana karta graficzna ?
    4. opłaca się go wymieniać ?
    5. czy muszę zmienić też płytę gł. i kartę graficzną ?
    Do gier mam x-boxa (slim) więc chce tylko kompa przyśpieszyć bo troszkę zamula
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Żeby było czuć jakąś różnice to musisz mieć ok. 400zl. Zakładam ze grać na komputerze nie zamierzasz wiec wystarczy Ci Celeron g530 + płyta na socket 1155 + 2GB DDR3. Resztę możesz zostawić ze starego kompa.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Stary zasilacz, nie ufal bym temu. Stracilem tak caly komputer

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  5. kacper000777

    kacper000777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opolskie
    akir co się stało ??


    2gb ram mam płyta może ma takie wejście muszę zobaczyć
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ja właśnie składałem sobie nowego kompa który miał służyć do pracy biurowej więc podam co tam włożyłem:
    Płyta: MSI H61M-P20 G3 iH61 s1155
    Procesor: Intel Celeron G530 2,40 GHz 2MB cache s. 1155 Box
    Pamięć: Kingston HyperX 2GB DDR3-1333 Non-ECC CL9 Blue KHX1333C9D3B1/2G
    Całość wyniosła mnie 397zł ;) Płyta główan jest o tyle fajna ze za jakiś czas możesz sobie wrzucić i5 albo nawet i7 ;) Ramu tez mozna zawsze dołożyc ;)
     
  7. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Jak masz P4 to pewnie na DDR, a G530 obsługuje DDR3. Jak samemu będzie składać to kupisz g530 + mobo + 4gb do 400zł, a w przyszłości możesz wymieć procek na mocniejszy i jakieś gpu :)
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    4gb ramu beda w tej samej cenie. Co do poprzedniego postu spalilo mi kazdy mozliwy komponent w pc

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    zgadza sie ;) zestaw jak najbardziej przyszlosciowy w dobrych pieniadzach ;) Mozesz tez sprzedac swojego kompa i kupic juz gotowy zestaw na takich podzespolach. np tutaj:
    Core G530 2x2.4GHZ_GIGABYTE_4GB DDR3_HD2000_HOLLOW (2369246173) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Wlozysz swoj dysk i ihasa i baja ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum