1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

pogo mo thoin co i jak?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez bgszef, Luty 24, 2011.

  1. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Witam. Przymierzam sie do zrobienia tego cuda. Poki co nie mam zadnych czesci tylko instrukcje w pdfie. Moze gdzie kupic ten kondensator czy musze wykrecic go ze starego xboxa? Zrobil juz ktos z forum to ustrojstwo?? Za wszelkie wskazowki bede wdzieczny!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Można kupić lub właśnie ze starego xboxa wymontować, mogę załatwić więcej jak trzeba 10zł sztuka
     
  4. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Z checia bym to kupil. A powiedz mi jeszcze czy kabel od CK3 tez mozesz zalatwic?? Czy musze kupic razem z CK3
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wystarczy ci przewód z konsoli, przecież to to samo:)
     
  6. prescott

    prescott Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    /dev/EU/PL
    Banalna sprawa. Nie trzeba zadnych czesci. Wystarczy wstawic dodatkowy wylacznik w szereg przed wylacznikiem glownym na zasilaniu 3.3V, no i oczywiscie kabelek z GND do MPX01.
     
  7. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Niby to samo, ale z tego kabla z CK3 wystaje dodatkowy przewod do ktorego sie lutuje ten kondesator.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To ciężko wpiąć przewód:D
     
  9. prescott

    prescott Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    /dev/EU/PL
    Troche wstyd rysowac wlacznik na jednym drucie. Wazne zeby byl w szereg z wylacznikiem glownym, w zwiazku z tym nie ma znaczenia czy przed czy za. Zarzuce link jak cos znajde pozniej.
    Jedna uwaga tylko, nie zwiera sie MPX01 do GND na zalaczonym zasilaniu 3,3V.
     
  10. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Na tym filmiku koles przytyka przy wlaczonym i wylacza jak juz sie styka



    a tu schemat

    [​IMG]
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  11. prescott

    prescott Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    /dev/EU/PL
    Podtrzymuję swoją uwagę o odłączeniu 3.3V przy zwieraniu MPX01 do GND.
    Na tym schemacie nawet ktoś przewidział wspomniany wyłącznik przy samej sondzie właśnie po to.
     
  12. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Udalo sie mi sie w koncu to zrobic. W sumie nie bylo to trudne hehe wyglada to tak:

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us


    Mam jeszcze wizje, zeby w to pudelko od mentosow wstawic 2 diodki, zeby ladnie sie swiecilo. Jakies sugestie?
     
  13. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    bgszef i ten sprzęt w pełni wystarczy do wyciągnięcia klucza?
    czy potrzebuję jeszcze któregoś z programatorów?
    gdzie kupić ten kabelek? na allegro?

    speara zrobiłem sobie sam to chyba i z tym sobie poradzę
     
  14. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    witam
    mam problem z flashem litka 74850c,wgrane jest LT
    zrobiłem sobie probe ze switch na 3,3.
    myślę ze sprzęt działa prawidłowo(mogę jednak się mylić).
    w JungleFlasher v0.1.79 wszystko idzie dobrze do momentu gdy odstawiam probe od MPX01.
    pojawia sie okno z komunikatem PatKey failed

    proszę fachowców o porady


    https://picasaweb.google.com/lh/photo/Rkqh0yrv68wPUhP8lAb-QQ?feat=directlink
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  16. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    dzięki za szybką odpowiedź.
    właśnie to wszystko robię.
    po ukazaniu sie okna z info że "extract complete!
    odstawiam probe od MPX01
    zasilanie off
    czekam 5 sek.
    zasilanie on
    w oknie klikam na OK
    ...po kilku sekundach pokazuje się okno z PatKey failed
     
  17. Adamek

    Adamek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ej ja troche nie w temacie Ale co to jest co zrobił bgszef ??? hah Do czego to .
     
  18. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  19. Bossi

    Bossi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Sprawdź ostatni post może Ci coś pomoże.
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/pmt-hack-liteon-93450c-88690.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum