1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie do internetu

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Xolorian, Styczeń 12, 2010.

  1. Xolorian

    Xolorian Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam!
    Więc tak. Chciałem podłączyć internet do swojego Xbox'a. Mam modem Speedtouch 330(Neostrada). Oglądałem instrukcję jak to podłączyć. Podłączyłem kabel Ethernet od gniazdka w komputerze do Xboxa. Włączyłem Xboxa i włączyłem opcje Sprawdź łącze internetowe. Jednak wystąpił błąd że nie da rady dostać numeru IP. Czy przy podłączaniu Internetu trzeba coś kombinować na komputerze?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Chyba musisz zgłosić do neostrady żeby ci dali drugi adres IP, bo na jednym dwóch urządzeń nie podłączysz, kiedyś chciałem podłączyć xbox pod mój kabel internetowy który był podpięty pod komputer i się nie udało.
     
  4. Xolorian

    Xolorian Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ajajaj.
    Mam też Liveboxa ale to dziki sprzęt. :D Juz wymieniłem z 4x Liveboxa i panowie z TP mówią że to nie ich wina, i wczoraj znowu mi sie zepsuł.
     
  5. Xolorian

    Xolorian Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Spróbuj to zrobić ręcznie. Ale potrzebuje adresu MAC,IP,bramki. Skąd wziąść te informacje?
     
  6. zezima1994

    zezima1994 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Na dole po prawej stronie ekranu powienieneś mieć taki komputerek. Kliknij 2 razy i zmień na zakłedkę obsługa ;) przynajmniej tak w xp jest :p
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  8. Xolorian

    Xolorian Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Następny błąd. Połączenie internetowe za pomocą statycznego adresu IP nie może byc wykonane.

    Co zrobić? Sam wpisałem wszystkie informacje. Trzeba robić udostępnianie łącza internetowego?
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tak trzeba. wszytsko masz w poradniku.
    w skrocie
    1. ustawiasz automat w pececie na karcie lan
    2. ustawiasz automat w konsoli
    3. dajesz udostepnienie polaczenia USB (tego z NEO)
     
Wczytywanie...

Poleć forum