1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie HDCP - czy można to obejść ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gregoryfx, Luty 6, 2010.

  1. gregoryfx

    gregoryfx Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    257
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Brzegi / Kielce
    Witam, mam podłączony monitor po przez HDMI-DVI i teraz nie moge oglądać filmów ponieważ mam coś takiego "Nie odnaleziono bezpiecznego połączenia HDCP", oczywiście jak podłącze kabel analogowy to w tedy nie ma sprawdzania HDCP i filmy działają. Czy jest jakaś możliwość ominięcia tego zabezpieczenia aby można było oglądać filmy oryginalne na kablu HDMI-DVI.

    Bardzo proszę o odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Z tego co się orientuje to nie. I raczej mam racje.
     
  4. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    HDFury2(hdmi-vga) kiedyś była wersja hdmi-dvi
     
  5. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    masz monitor ktory nie obsluguje hdcp niestety, podlaczyc do tego tylko kompa, zadnego bluraya, telewizji N


    ale Ty ogladasz z xboxa ? taki blad pojawia sie przy bardzo slabej jakosci kabla hdmi rowniez, mialem tak przy dekoderze N
     
  6. gregoryfx

    gregoryfx Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    257
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Brzegi / Kielce
    Monitor nie obsługuje HDMI, jest to 17" Asus, kabel kupiłem HDMI-DVI najtańszy za 15zł, bo przy tak małym monitorze nie będzie różnicy w jakości obrazu. Film właśnie chciałem obejrzeć oryginalny w formacie DVD na konsoli Xbox 360, ale nie mogę :(

    Ho-Fi gdzie mogę kupić HDFury2 bo na allegro niestety nie ma :(

    Pozdrawiam.
     
  7. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    nie chodzi o jakosc,bo sygnal jest przesylany cyfrowo nie analogowo...poprostu slaba wersja kabla to jest np. ja mam 1.3b hdmi ,czyli obsluguje najwyzsze transfery,ale jak Ty masz stary kabel,to poprostu wywala hdcp, pozycz od kogos kabel hdmi-dvi i sam sprawdz,pozdrawiam
     
  8. gregoryfx

    gregoryfx Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    257
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Brzegi / Kielce
  9. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    na Twoim miejscu kupilbym najtanszy hdmi 1.3b ,wyjdzie pewnie na allegro z wysylka mniej niz 20zl a zawsze sie przyda i do tego przejsciowke hdmi-dvi ,wtedy styknie :)

    jak odbieralem osobiscie ten kabel co kupilem,albo gdzies w stacjonarnym kupiles,to ja bym go zwrocil
     
  10. gregoryfx

    gregoryfx Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    257
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Brzegi / Kielce
  11. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    kabel niema tu nic do gadania, problem to twój stary LCD,który nie obsługuje zabezpieczenia hdcp

    połącz za pomocą kabla vga http://media.teamxbox.com/xbox-hardware/ss/40/full-res/1133487764.jpg , nie będzie problemu
     
  12. gregoryfx

    gregoryfx Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    257
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Brzegi / Kielce
    no właśnie tak myślałem tylko maspex napisał że to wina kabla...

    Tylko że dobry kabel VGA kosztuję ok. 80zł, aby był dobry obraz.
     
  13. KILPIO

    KILPIO Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2007
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    problem hdcp

    ]Witam, mam podłączony monitor po przez HDMI-DVI i teraz nie moge oglądać filmów ponieważ mam coś takiego "Nie odnaleziono bezpiecznego połączenia HDCP", oczywiście jak podłącze kabel analogowy to w tedy nie ma sprawdzania HDCP i filmy działają. Czy jest jakaś możliwość ominięcia tego zabezpieczenia aby można było oglądać filmy oryginalne na kablu HDMI-DVI.

    Bardzo proszę o odpowiedź.


    Oto odpowiedz : mam dwa xboxy wersje softu 2.0.8955.0 starszy i najnowszy soft 2.0.9199.0 najnowszy wgralem bo mi dzwiek nie chodzil mam lcd sharpa 46dh7e. Na starszym chodzą filmy dvd-r i dvd+r dl a na nowszym nie.
    Proste "b. male oprogramowanie :) " cos skopalo w updatach. Trzeba czekac na fix-a.

    Pozdrawiam
     
  14. KILPIO

    KILPIO Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2007
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdzieś juz o tym pisalem ! Szwagier przyjechal ze swoim xboxem ma wersje NXE 85 cos tam i na moim sharpie lc46dhe filmy chodzily. Na moim X-ie, najnowszy NXe 95 cos tam filmy nie chodza "brak ....HDCP". W tym przypadku TV nie ma znaczenia. Zaktualizowalem sobei NX'a bo nie mialem dzwieku i TV nie wykrywal HDMI tylko DVI w Xboxie. Myslalem jeszcze o ixtremei jam mam 1.5 a on chyba LT Może tu jest problem chociaz malo prawdopodobne. Na inncych wypr video chodza !
     
Wczytywanie...

Poleć forum