1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie internetowe RGH slim

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez DominiX, Styczeń 30, 2012.

  1. DominiX

    DominiX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, mam problem z połączeniem mojej slimki przez wifi do internetu. Mam jtag (RGH), konsola łączy się do sieci bez problemu transfer FTP działa. Jednak nie mogłem rozgryźć czemu konsola nie pobiera okładek itp. Dzisiaj wszedłem w ustawienia konsoli na podstawowym dashu (najnowszy) i próbowałem ustawić sieć od nowa. Wszystko ustawiłem i uruchomiłem test. Wygląda on tak Xbox --- Sieć (Pomyślnie) --- Internet (Błąd)
    Pisze Błąd internetu (dodam że blokowałem w dash launch xbl ale to nie ma raczej wpływu bo to tylko poszególne ip itd.)
    Zdjęcie przedstawiające błąd:
    [​IMG]

    Ten drugi dns coś mi nie pasuje miał być automatyczny a tu 0.0.0.0 ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lukwol

    lukwol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    83
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wawa
    czemu w ip jest nr. bramy ? jakie masz ustawienia sieci ?
     
  4. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
  5. DominiX

    DominiX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Spróbuję się trochę pobawić i powiem co i jak.
     
  6. DominiX

    DominiX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Po długim majsterkowaniu nic nie przyniosło efektu, sprawdziłem konfigurację na komputerze i zauważyłem że jest tylko jeden DNS a gdzieś przed chwilą przeczytałem że ZAWSZE są 2...

    Ipconfig /all :
    [​IMG]
     
  7. BaGRoS

    BaGRoS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dns mogą być dwa, a jeden musi być!
    Ustaw na sztywno na 8.8.8.8 i 8.8.4.4 są od google powinno zadziałać.
     
  8. DominiX

    DominiX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie pomogło dalej nie łączy możliwe że mam bana ale i tak mógł bym podłączyć się do internetu.
     
  9. shooterxxx

    shooterxxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    taki sam problem

    Witam mam taki sam problem co kolega tyle że ja mam wszystkie adresy oki xlink kai mi się łączy ale dostępu do internetu nie mam nie wiem dlaczego ?? mam slima z rgh
     
Wczytywanie...

Poleć forum