1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie kablowe.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DNH, Lipiec 26, 2011.

  1. DNH

    DNH Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. mam problem. Jestem u kolegi x XBOXEm i chcemy się połączyc z internetem. On ma internet radiowy. (na kabel). No więc odłączamy kabel od kompa, i przypinamy do xboxa, dajemy testuj połączenie i dochodzi tylko do "Siec", nie łączy się z internetem. Co mogę zrobic?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    Najlepiej połączyć konsole z kompem. Udost połączenia sieciowe i z kompa neta do konsoli podawać. Inaczej chyba sie nie da . Potrzebny byłby chyba ruter .
     
  4. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Administrator sieci zapewne musi przypisać nowe urządzenie żeby działało
    Sieć radiowa jest kiepską siecią więc nie zdziwcie się jak będą lagi
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    internet jest pewnie przypisany do mac adresu karty sieciowej w komputerze, w ixboxie jest inny mac więc nie działa. Zrób tak, jak Ci wyżej napisali - udostępnij połączenie sieciowe, albo kup router.
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    albo uzyj mac adresu kompuetra w xboxsie
     
  7. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    innymi słowy skopiuj (przepisz) adres IP i adres MAC z kompa do konsoli.
     
  8. bartez1994

    bartez1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    233
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    woj. Lubelskie
    Musisz przypisać adres MAC i IP komputera do ustawień xboxa. Można to zrobić automatycznie i wszystko będzie działać.
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    no maca raczej automatycznie nie przepisze
     
  10. Kacpers

    Kacpers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sandomierz
    Co wy piszecie żeby przepisał maca przecież on jest przypisany do karty sieciowej da się to zrobić tylko programami albo w linuxie a na xboxa tego raczej nie ma.
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Doucz sie bo zle piszesz, a wracajac do tematu przepisanie maca owszem pomoc powinno ale spowoduje konflikt ip jesli bedzie chcial miec tu i tu neta jednoczesnie
     
Wczytywanie...

Poleć forum