1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie: Komputer <-> xbox

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez aTeK, Grudzień 5, 2009.

  1. aTeK

    aTeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gliwice
    Witam !

    Powoli tracę już nerwy więc napisałem :)
    Próbuję podłączyć x'a z komputerem.

    Na kompie XP z SP 3 + sieciówka.
    Kabel skrosowany ->

    [​IMG]

    Tworze nowe połączenie sieciowe ustawiam adresy IP na kompie i w konsoli

    [​IMG]

    no i rybka...

    kabel sieciowy odłączony, test połączenia w konsoli wywala błąd od razu :/

    próbowałem użyć kabla dołączonego do konsoli ale też niestety to samo...


    jakieś pomysły ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Jaki kod błedu?
     
  4. aTeK

    aTeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gliwice
    "Nie można wykryć urządzenia sieciowego"
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    co ustawiasz w konsoli??
     
  6. aTeK

    aTeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gliwice
    Ustawiam IP, maskę podsieci i bramę domyślną, czyli :
    192.168.0.2
    255.255.255.0
    192.168.0.1

    Gdy dam wykryj automatycznie, też nie działa.

    Już myślałem, że w sklepie, źle kabel mi uzbroili ale według schematów wszystko się zgadza.
    Próbowałem na kablu od x'a (tego dołączonego) ale też to samo.
     
  7. Stk

    Stk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Windows Media Center i śmiga :p
     
  8. aTeK

    aTeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gliwice

    Skoro urządzenia się nie widzą, więc i to nie pomoże :eek:

    wynikałoby, że coś z kablem nie tak :/
    jutro sprawdzę czy z laptopem też zonk...
     
  9. Stk

    Stk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @Up
    Bo nie mają powodów, żeby się widzieć.
    Potrzebny jest WMC, inaczej się ni zobaczą
     
  10. marianlyl

    marianlyl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gryfice
    i to jest akurat nie prawda, bo kiedyś podłączyłem iksa pod kompa i elegancko mogłem słuchać muzy bez żadnego WMC
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    sprawdz firewalle, antywirysy
     
  12. aTeK

    aTeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gliwice
    firewall wyłączony (jest tylko ten z XP'ka).
    Antyvira nie używam. Już próbowałem na czystym systemie i też nic.

    Obecnie to wygląda tak :

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  13. murthag00

    murthag00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sory, ze sie dolacze, ale mam to samo:/ uzywalem tego samego ip co kolega,tez probowalem na dwuch kablach...tylko, ze mi wyskakuje blad: Polaczenie z urzadzeniem sieciowym za pomoca statycznego adresu ip nie jest mozliwe"
     
  14. DamiannPL

    DamiannPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Monachium
    zamiast 192.168.0.1 wpisz
    192.168.1.1 na PC
    192.168.1.2 na xklocku
    DNS 192.168.1.1
    Brama 192.168.1.1
    mi to pomoglo
     
  15. murthag00

    murthag00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mi niestety nie pomoglo:/ ciagle ten sam blad
     
  16. daniel_66

    daniel_66 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    210
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    rzeszow
    mialem podobnie,ale pomoglo ustawienie w autoamcie...w konsoli ustaw na automatyczne i na karcie sieciowej tak samo.. i udospepnij pol. internetowe.w zakladce udostepnianie... mi to pomoglo ,dziala live i stereaming.... :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum