1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie konsoli xbox360 z xbox360 rgh?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Cwirek1987, Kwiecień 1, 2015.

  1. Cwirek1987

    Cwirek1987 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam mam pytanie czy da się zagrać po sieci np. w Call Of Duty - Black Ops
    Jedna konsola nie jest przerobiona, a druga jest przerobiona ma LT3.0 i rgh.

    Obie konsole są połączone do tego samego routera i nie maja dostępu do internetu.
    Wersja gry jest ta sama na obu konsolach, a mimo to nie wykrywa i nie idzie dołączyć do rozgrywki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    914
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    system link
     
  4. Cwirek1987

    Cwirek1987 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    To ja wiem że system link tyle że jak stworze na jednej konsoli serwer i chce się połączyć z drugiej do niego to nie wykrywa mi go i nie idzie dołączyć do gry.
     
  5. Talibrr

    Talibrr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    401
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A w jaki sposób łączysz konsole
     
  6. Cwirek1987

    Cwirek1987 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na 3 sposoby próbowałem kablem scrossowanym miedzy dwoma konsolami potem przez wifi ale zasięgu nie było z pokoju do pokoju to wykorzystałem router żaden z tych sposobów nie pozwolił mi dołączyć do gry. Mimo że konsole były połączone ze sobą po kablu, lub do rutera i były w tej samej sieci.

    Teraz mam ruter do routera łączą mi się przez wifi obie konsole jedna dostaje adres 192.168.1.2 a druga dostaje 192.168.1.3

    Jak wejdę w grę wybieram system link stwórz grę a na drugiej konsoli wybieram wybierz mecz i nie widzi mi tej stworzonej gry.
     
    Ostatnia edycja: Kwiecień 4, 2015
  7. Cwirek1987

    Cwirek1987 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jakieś pomysły?

    Na LEFT 4 DEAD 2 to samo nie widzi mi założonej rozgrywki druga konsola
     
    Ostatnia edycja: Kwiecień 4, 2015
  8. Talibrr

    Talibrr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    401
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dwie konsole połączysz tylko kablem scrossowanym. Poza tym muszą mieć tą samą maskę obie konsole, sieć nie wystarczy
     
  9. Cwirek1987

    Cwirek1987 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie tylko poza tym router z automatu przydziela IP, maskę i bramę domyślną i jest ona taka sama!!! To jest podstawowa wiedza. Zaznaczam że jedna konsola jest RGH a druga jest bez przeróbki.

    I to chyba jest problem, lub coś mam źle skonfigurane na konsoli z rgh.
     
    Ostatnia edycja: Kwiecień 4, 2015
  10. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Konsola z rgh dziala na linku konsola bez rgh nie zadziala na linku przykro mi
     
  11. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    720
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak to nie. Myślisz, że twórcy gier implementują linka, żeby osoby z RGH mogły sobie pograć? Powinny działać na zwykłej konsoli.
    Wysłano z Nokia Lumia 920
     
  12. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Niech wlaczy na jednej i sprobuje zagrac jak zadziala to na 2 to samo link przez siec nie razem ze soba wtedy bedzie wina routera a tak to moze byc ustawienie w konsoli jakies ktore uniemozliwia gre
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie lepiej sprawdzić bez linka czy gra lokalna jest widziana :)
     
  14. Cwirek1987

    Cwirek1987 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    1. Na tej konsoli z RGH normalnie działa system link przez neta i wszystko jest ok.

    2. Konsola z org. oprogramowaniem podłączał brat kablem do innej konsoli z org. oprogramowaniem kablem scrossowanym i normalnie grali w COD - Black Ops i inne gry po sieci.

    3. Teraz próbujemy połączyć konsolę z RGH do konsoli org. oprogramowaniem. Przypuszczam że o na 80% będzie coś źle stawione na tej konsol z RGH albo po prostu takie połączenie nie jest możliwe. Dlatego pytam bo może ktoś tak próbował i mu się udało połączyć te dwie konsole.

    Biorąc grę COD - Black Ops na warsztat to sprawa wygląda tak wchodzę multiplayer>system link>i na org. konsoli stawiam grę, server, rozgrywkę jak zwał tak zwał i na tej konsoli z RGH wchodzę tak samo multiplayer>system link>dołącz do gry. Wyświetla mi się ramka gdzie powinnien być serwer postawiony na org. konsoli ale go nie ma. Na odwrót też próbowałem.
     
  15. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Widocznie nie dziala taka mozliwosc gry
     
  16. Talibrr

    Talibrr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    401
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pisałem o łączeniu bezpośrednim, nie za pomocą routera, czytaj ze zrozumieniem
     
  17. Cwirek1987

    Cwirek1987 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    No ok sorki mój błąd, miałeś na myśli połączenie kablem, ale to ja wiem że maska i brama musi być taka sama.
     
Wczytywanie...

Poleć forum